18 Temmuz Şehir Stadı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasındaki alana Amatör Spor evi kararlaştırılmış ve konuyla ilgili oluşturulan proje Federasyona gönderilmişti. Federasyon ise projeyi incelemiş ve uygun olmadığına karar vererek onaylamadan geri göndermişti. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, federasyona gönderilen projenin fazla kapsamlı olmadığını belirterek “ Biz çok kapsamlı bir proje yapamamıştık. Projeyi onaylayacak olan Mimarın bile projeye imza attıktan sonra fatura kesmesi gerekiyor. Ama Amatör Spor Evi için yeni yapılacak olan projenin federasyondan onaylanmadan geri dönmeyeceğini düşünüyorum. “ şeklinde konuştu.

Spor Evi'ne onay çıkması halinde başlatılacak olan çalışmaları da değerlendiren Bıyık “ Projeye onay çıkması halinde çalışmaların çok kısa bir sürede biteceğini düşünüyorum. Biz süre olarak bir yıl dedik ama çalışmaların başlamasının ardından Spor Evi'nin 2-3 ayda biteceğini tahmin ediyorum. Başkan Mehmet Keleş de bu konuda desteklerini bizden esirgemiyor. “ ifadelerine yer verdi.

Amatör Spor Evi için geri dönen projenin ne şekilde değiştirileceği ve onay çıkması için nasıl bir süreçten geçirileceği merak konusu olmaya başlarken projeye onay çıkması halinde nasıl bir çalışma başlatılacağı da belirsizliğini korumaya devam ediyor.