Kaynaşlı'ya tesis yapan Fenerbahçe'nin ardından cazibe merkezi haline gelen Düzce'ye Beşiktaş Spor Kulübü de yatırım yapmak için kolları sıvadı. Bugün Vali Vasip Şahin'i ziyaret eden Beşiktaş yönetim kurulu üyelerinden Orhan Saka ve beraberindeki heyet yapmak istedikleri tesis için Vali Şahin ile görüş alıverişinde bulundular. Ziyarette konuşan Vali Vasip Şahin, Düzce'ye tesis yapmak için girişimlerde bulunan Beşiktaş'ın buradan elinin boş dönmeyeceğini ifade etti.Şahin,   "Eminim ki eliniz boş gitmeyeceksiniz" dedi. Şahin konuşmalarına şu şekilde devam etti: " Beşiktaş Kulübü ülkemizin güzide kulüplerinden biridir. Bir tesis yapılmak isteniyor. Bu tesisinde Düzce'ye kazandırılması için çaba sarf ediliyor. Bu gerçekten güzel bir şey. Biliniyorki ilimizde profesyonel takımlarımızdan bir tanesi daha tesis yapıyor. Onlarda inşaatlarını bitirme aşamasına geldiler. Biz Düzce'nin turizm alt yapısına büyük önem veriyoruz Sporda turizme büyük katkı sağlıyor. Eminimki Düzce'den eliniz boş olarak gitmeyeceksiniz."

Vali Şahin'in ardından konuşan Beşiktaş'ın tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Orhan Saka, İnceleme yapacaklarını ve Düzce'de bu tesisi Beşiktaş'a kazandırmak istediklerini dile getirdi.  Galatasaray'ın yeni stadı olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın Türkiye için güzel bir çalışma olduğunada değinen Beşiktaş'ın Tesislerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, şunları kaydetti:"Ülkemizde her geçen yıl spor komleksleri oluyor. Türkiye'nin de böyle bir arenaya kavuşması gerçekten güzel birşey. Dün bizim içinde güzel bir karar geldi. Fi-Yapı İnönü Stadyumunda da çeşitli çalışmalar olacak. Stadımız bir nevi genişleyerek güzelleşecek. Arena kadar güzel bir stad olacaktır."

Daha sonra Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Erdoğan Bıyık, Orhan Saka'nın Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı yaptığı dönemde Düzce ASKF il binasının kazandırılması konusunda büyük destekleri olduğunu dile getirdi.Bıyık, "Beşiktaş'ın buraya yapması planlanan tesisler Orhan Saka liderliğinde ikinci tesis olmuş olacak" dedi. Bıyık şöyle devam etti: " Eski Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanımız Orhan Saka, Düzce ASKF il başkanlığı binasında bize büyük yardımları oldu. Büyük destekler verdi. İl binamızın açılması ve yerinde her zaman en büyük desteği kendisi verdi. Orhan Saka şu anda beşiktaş yönetim kurulunda ve Düzce'ye bir tesis yapmak istiyor. Fakat Orhan Saka'nın Düzce'ye birinci tesisi olmayacak. Bu Düzce için ikinci bir tesis olacak. Bu nedenle kendisini kutluyorum." dedi.

Haber; R. BAL