Düzce Üniversitesi spor alanında bir başarıya daha imza attı. Güçlü rakiplerini teker teker yenen ve Türk Bayrağını gururla dalgalandıran Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Bediha Taçyıldız şampiyonada ülke ve üniversitesini başarıyla temsil etti. Dünya şampiyonu ünvanlı öğrencimiz, büyük bir coşku ile İstiklal Marşı’nı okuyarak gurur dolu anlar yaşattı.

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Karacabey, Bediha Taçyıldız’ın başarısını ve Türk Bayrağı ile ringde dolaşmasını gurur verici bir an olarak nitelendirdi.

Prof. Dr. Karacabey, “Dünya Şampiyonu olmak her sporcuya nasip olmayacak büyük bir başarıdır. Bu başarılar bir koordinasyon ürünüdür. Milli Takım Teknik Direktörü Yılmaz Çeken hocam ile dünya şampiyonluğuna giden yolda çeşitli zamanlarda istişarelerde bulunarak Türk Milli Takımına ve sporcumuza gereken desteği her zaman verdik. Düzce Üniversitesi’nin bu başarıları, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve yönetimimiz ile uyumlu çalışmanın bir sonucudur. Her zaman bizlere destek oldular. Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesindeki sporcu öğrencilerimiz ile Düzce’mize ve ülkemize böylesi büyük mutluluklar yaşattığımız için ziyadesi ile mutlu ve gururluyuz. Öğrencimize, bizlere bu büyük mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyor ve bir kez daha kendisini kutluyorum.” İfadelerinde bulundu.