3. Lig, 2. Grup’un en güçlü şampiyonluk adayı Düzcespor, 30. hafta maçında Siirt İl Özel İdarespor karşısında 4-1 galip gelip, 13. iç saha galibiyetini alarak 61 puanla liderliğini devam etmenin verdiği moralle 31. haftada deplasmanda oynayacağı Iğdırspor maçının hazırlıklarını tam kadro sürdürüyor.

Deneyimli teknik direktör Yavuz İncedal ve teknik heyet nezaretinde hafta başından bu yana 26 Mart Cumartesi günü sezonun ilk yarı maçında Düzce’de 3-0 yendiği Iğdırspor deplasmanı için çalışmalarda futbolcuların hırslı ve istekli oldukları gözlendi. Nurettin Zafer Stadı’ndaki çalışmaları çok sayıda Düzcespor taraftarı da yakından izledi.

“HER ŞEY İÇİN HENÜZ ERKEN, BİZ İNANÇLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ” 

Düzcespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, Nurettin Zafer Stadı’ndaki kırmızı lacivertli takımın 31. haftada deplasmanda oynanacağı Iğdırspor maçının çalışmalarını yakınan takip eden Öncü Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

İncedal, 30. haftada, Düzce 18 Temmuz Stadı’nda Düzcespor’u iç sahada 13. galibiyete taşıyan ve 4-1’lik sonuçla biten Siirt  İl Özel İdare maçı için yaptığı değerlendirmede, ligin bitmesine 9 haftalık bir periyotun bulunduğunu ve henüz her şey için erken olduğuna işaret ederek, “Biz çalışmalarımızı inançla ve sabırla sürdürüyoruz. Bu 9 haftalık periyotta dilerim bizi hedef taşıyacak olan puanları toplarız ve o zirve yolunda başarılı oluruz.” ifadesinde bulundu.  

“IĞDIRSPOR İLE SAHADA RAKİBİZ AMA İYİ BİR DOSTLUK BAĞIMIZ VAR”

31. haftada, ilk yarıda Düzcespor’un kendi sahasında 3-0 yendiği ve 53 puanla 2. sırada yer alan en yakın takipçisi Iğdırspor ile deplasmanda oynayacakları maç konusunda da konuşan deneyimli teknik adam Yavuz İncedal, “Bu hafta sonu Iğdır’a gidiyoruz.  Iğdır kenti naif insanların olduğu bir kent. Ben çok iyi biliyorum orayı. Değerli bir halka, vatandaşa sahip. Onlar bizim dostumuz. Sahada rakip gibi görünüyoruz ama genel anlamda bir dostluk var. Düzce ile Iğdır arasında iyi bir dostluk var. Aslında bütün takımlar bizim için dost. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Oranın da çok değerli bir başkanı var. Çok değerli bir hocası, çok değerli bir futbolcu grubu var. Bize yakışan centilmenliğe yakışan bir oyun olsun. Biz onun peşindeyiz. Söylediğim gibi, 9 haftalık periyot var. Bunları konuşmak için henüz daha erken. Yolumuza emin adımlarla, istikrarla ve sabırla gideceğiz.” diye konuştu.

“SİZ KAZANIRKEN RAKİPLERİNİZ KAYBEDİYORSA, BU BÜYÜK BİR AVANTAJ”

Düzcespor’un 3 puan aldığı 30. haftada, rakipleri İskenderunspor’un yenilerek 3 puan kaybetmesi, Iğdırspor’un da 1-1 berabere kalarak 1 puanla yetinmesi konusunda açıklamalarda bulunan Yavuz İncedal, “Siz kazanıyorsanız,  rakipleriniz puan kaybediyorsa,  size çok büyük krediler veriyorlardır.  Tabii ki,  geçen hafta en yakın rakiplerimizin puan kaybı tabii ki bize büyük avantaj sağladı.  Ama biz inanmış topluluğuz. Bu inancımızı sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz.  Lig sonunda Düzce’nin istediği, layık olduğu başarıya ulaşmak istiyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz.” dedi.

“BU KENT TAKIMINA ARTIK SAHİP ÇIKIYOR”

Bu 9 haftalık periyotta istikrarlı sonuçlarla yola devam etmek istediklerini dile getiren İncedal, kentin artık şampiyonluk istediğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kent artık takımına sahip çıkıyor. Biz iç sahada hiç kaybetmek istemiyoruz. Taraftarların verdiği bir güç var. Bu gücü lehimimize çevirmek istiyoruz. Dediğim gibi, 9 haftalık periyotta istediğimiz sonucu alır, mutlu sona ulaşırız.  Iğdır maçı öncesi cezalı ve sakat futbolcumuz yok.  Biz 25 kişilik kadromuzda çalışmalara devam ediyoruz.”

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ