Transfer yasağı, iki kez antrenör değişikliği yaşayamasına rağmen üst lig için mücadelesini sürdüren Düzcespor, hafta içerisinde de başkan Cihat Algün’ün istifası ile sarsıldı. Bayrampaşa galibiyeti ile moral olarak zirve yapan kırmızı-lacivertliler Başkan Algün’ün istifası ile demoralize şekilde Trabzon’da Yomraspor karşısına çıktı.
Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan temsilcimiz öne geçtiği karşılaşmada 1 puana razı oldu.

Düzcespor karşılaşmaya kalede Ali Alper, savunmada Enver, Hayrettin, Burçak, Tayfun orta sahada Oktay, Hüseyin, Buğra, Kemal ve Serhat ileri uçta Mustafa Bedirhan Çelik 11’i ile başladı.

10.dakikada atılan uzun topta Mustafa Bedirhan Çelik ceza sahasında düşürülünce maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Kemal’in vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen top tekrar Kemal’in önüne düştü. Kemal rahat bir vuruşla Düzcespor’u Yomraspor önünde 1-0 öne geçirmeyi başardı.



İlk yarının özellikle 30-45.dakikaları arasında baskısını artıran Düzcespor, Bedirhan ve Serhat ile 3 net pozisyondan yararlanamayınca soyunma odasına farklı girme şansını değerlendiremedi.

İkinci yarıya ilk yarıya nazaran daha tutuk başlayan Düzcespor ilk 15 dkikada biraz baskı yedi. 63.dakikada Düzcespor yarı sahasının ortalarından kullanılan serbest atışta sol bek Hayrettin’in arkasına sarkan Yomrasporlu oyuncu 3 kişinin arasından topu ceza sahası yayına çıkardı. Yapılan vuruşta top direkten döndü. Dönen top Ali Özgür Basa’nın önünde kaldı. Onun vuruşunda top ağlara gitti ve skor 1-1’e geldi.

Kalan sürede gol sesi gelmeyince taraflar birer puanla sahadan ayrıldı. Düzcespor bu beraberlikle puanını 43 yaptı. Pazar günü oynanacak maçlar öncesinde maç fazlasıyla 4.sırada kendine yer bulan kırmızı-lacivertliler play-off yolunda şanssız bir kayıp yaşadı.

Düzcespor gelecek hafta play-off yolunda doğrudan rakibi olan Kemerspor’u ağırlayacak. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen mücedelesini sürdüren Düzcesporlu oyuncular puan kaybına rağmen taraftarlarca takdir edildi.



Haber: T. AKARSU