2021-2022 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 7. Bölge 1. Grup’ta yer alan Beyköy Belediyespor, dış transfer yapmadan gençlerden oluşan bir kadro ile mücadele eden ve oynadığı 18 maçta sadece 10 puan toplayabildi. Bu sonuçlarla Düzce’nin önemli kulüplerinden olan kırmızı siyahlı Beyköy Belediyespor yıllar sonra böylece Bakırköyspor ile birlikte Bölgesel Amatör Lig’e veda eden takım oldu. Yıllar sonra BAL’dan düşen Beyköy, önümüzdeki sezon Süper Amatör Küme’de mücadele edecek.

Küme düşen Beyköy Belediyespor’un emektar Kulüp Başkanı Osman Yavuz, Sportmence programına telefonla bağlanarak özel açıklamalarda bulundu. Başkan Yavuz, açıklamasında geçen sezon takımı gençleştirmeye karar verdiklerini ancak pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, “Bu kararı bu sezon devam ettirdik. Takımımızı gençleştirdik. Düzcespor alt yapısından ve Düzceli yetenekli gençlerden oluşan bir takım kurduk. Futbolcularımız bu sezon iyi mücadele etti” dedi.

‘Amaç küme düşmemek değil, Düzce’nin gençlerini kazanmaktı’

Yavuz, sezona iyi başladıklarını ve son Ereğli maçına kadar da her şeyin  iyi gittiğini vurgulayarak, “O maçın hakemi 6 dakika uzatma verdi. Ama 11 dakika oynattı.  Biz golü yedikten sonra maçı bitirdi. Biz bu maçtan sonra sıkıntıya girdik. Ama ben gençlerin mücadelesinden Düzce’nin çocuklarının neler yapabileceğini tüm kamuoyuna gösterdik. Düzce’nin çocuklarına güvenmesi gerektiğini gösterdik. Beyköyspor’un düşmesi değildi, amacımız. Bu gençleri kazanmaktı amacımız. Bizim bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.”  ifadesini kullandı.

‘Bu takım yine BAL’a çıkar’

Bir kulübün küme düşebileceğini, tekrar çıkabileceğini ifade eden Osman Yavuz, “Ancak gençlerin Düzce’ye kazandırılması lazım. Bu gençler amatörlerin nasıl oynaması gerektiğini gösterdiler. verdikleri mücadele ile. İlk yarı bu çocukları herkes alkışladı. Tribünler olsun, herkes olsun takdir etti, bu çocukları. Diyeceğim, küme düştük. Bu takım daha öncede küme düştü. Yine çıktı.  Yapacak bir şey yok.  Yine bu takım Düzce Süper Amatörde oynar, Bölgesel Amatör Küme’ye yine çıkar.  Önümüzdeki sezon için çalışmalara başladık. Beyköy Belediyespor için söylenecek söz yok. Bu takım Düzce’yi Bölgesel Amatör Lig’de en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu saatten sonra yine Düzce’nin gençleriyle bu takımı yukarı taşıyacağız onun hesaplarını yapıyoruz.” diye konuştu.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ