Futbolseverler yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 1.5 senelik seyircisiz maç uygulamasının ardından gönül verdikleri takımlarına kavuştu. Ancak salgının halen devam etmesi nedeniyle 2021- 2022 futbol sezonunda statlara girişlerde HES kodu sorgulaması ve maske zorunluluğu başladı. Sezon sonuna kadar devam edecek olan bu uygulamanın yanı sıra maçın oynandığı stadında kapasitesinin yüzde ellisi oranında seyirci alınması da yürürlükte kalacak.

Önceki gün Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda oynanan Düzcespor- Malatya Yeşilyurt Belediyespor maçı öncesi maraton tribünü, kapalı tribün ve protokol tribünü girişinde bu uygulamanın sıkı bir şekilde gerçekleştiği görüldü.

Stat giriş kapılarında özel güvenlik ekipleri ve polis gözetiminde HES kodu kontrolü ve maske takma zorunluluğu harfiyen uygulandı. Ayrıca aşı olmayan kişiler de stadyuma alınmadı.  Bu kontrolleri Türkiye Futbol Federasyonu görevlilerinin de yerinde denetlediği görüldü. Süper Lig ve TFF 1. Lig’de kontroller TFF yetkililerince gerçekleştirilirken 2. ve 3. Liglerde ev sahibi konumunda olan kulübün yöneticilerinin sorumluluğunda olduğu açıklanmıştı.  

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ