Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müziği Korusu’nun 5. konseri dün akşam 18 Temmuz Salonu’nda gerçekleştirildi. TRT Sanatçısı Ayşe Taş önderliğinde 3 yıldır çalışan Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserine Düzceli müzikseverler büyük ilgi gösterdi.

 

 


43 kişiden oluşan Ayşe Taş şefliğindeki koro, hüzzam ve uşşak olmak üzere iki bölümde sanatlarını icra etti. Türk Sanat Müziği’nin birbirinden eşsiz parçalarının söylendiği konsere, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in il dışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Ali Güney katıldı.

 

 


Konserin ikinci bölümünün başında Başkan Yardımcısı Ali Güney, Düzce’ye kattığı sanat ruhundan ötürü Ayşe Taş’a teşekkür etti. Ardından kendisine verdiği hizmetlerden ötürü bir plaket takdim etti.

 

 


Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar da Ayşe Taş’a teşekkür ederek çiçek hediye etti. 3 yıldır beraber çalıştıkları TSM Korosu adına, koro üyelerinden Arzu Deli de Taş’a bir hediye verdi.
Konuşmaların ve plaket takdiminin ardından konser ikinci bölümdeki eşsiz şarkıların söylenmesiyle devam etti.

 

 

İkinci bölümün son kısmında ise Ayşe Taş seyircilerin arasına inerek en güzel şarkılarla Düzceli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Türk sanat müziğinin ölümsüz eserleri Ayşe Taş’ın sesiyle hayat buldu.

 


Düzceli vatandaşların düzenlenen konserle kulaklarının pası silindi.

 

Haber;S.Kaşkır