Öncü TV’de yayınlanan Sportmence programında Düzcespor’un eski oyuncularının röportajları gündem oluşturdu. Geçtiğimiz sezon kırmızı-lacivertli formayı terleten kaleci Gökhan Siverek ile geçtiğimiz sezon Düzcespor’un takım kaptanlığını yapan Sabutay Bayülken, Öncü TV’ye özel açıklamalar yaptı.



Sözleşmeleri devam ederken feshedip Ergene Velimeşe ile sözleşme imzalayan futbolcular, maddi açıdan yaşanan belirsizlikten sözleşmelerini feshettiklerini belirtti.
Eski Kaptan Sabutay Bayülken, ailesine iyi bir gelecek kurmak zorunda olduğunu söylerken dönemin Düzcespor yönetimiyle anlaşmalarına rağmen daha sonra kimseden haber alamadığını belirtti. Bayülken, şöyle konuştu:



“Sezon başında biz de her futbolcu gibi oturduk sözleşme yaptık. Ama sözler yerine getirilmedi. Kimse yanlış anlamasın benimde bir ailem, eşim, çocuğum var onlara iyi gelecek vermem lazım. Paralarımızı alamadığımız için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurmak zorunda kaldık. Gelip bizimle konuştular, sözler de verildi. İsim de verebilirim. 2. Lig’den Gümüşhanespor istedi beni. Ama fedakarlık yaptım ve oturdum başkanımla bir sözleşme imzaladım. Sezonu bir şekilde bitirdik ama sezon sonunda maddi sıkıntılar çektiğimiz için yine federasyona başvurmak zorunda kaldık. Van maçı öncesi gece saat 11-12 gibi bizimle konuşuldu. Ondan sonra elle tutulur hiçbir şey yok. Biz anlaştık ama ondan sonra bizi bir kere bile kimse aramadı. ‘Gel Sabutay şu evraklarını, çek indirime gidelim. Şu kadar para verelim.’ bile diyen olmadı. Açıkçası iki yıllık bir anlaşma yapmıştık ve kalmak da isterdim ama muhatap bulamadım. Muhatap bulamayınca ben de son ana kadar bekledim ama yapacak bir şey yok.”

"Düzcespor'da sahipsizlik var"


Ergene Velimeşe’ye transfer olan Gökhan Siverek, 1 yıl sözleşmesinin olmasının değil asıl önemli olanın vefa olduğunu belirtirken profesyonel futbolcu olarak kariyerlerini düşünmeleri gerektiğini söyledi. Siverek şu ifadelerde bulundu:



“1 yıllık olması o kadar önemli değil benim için. Vefa daha önemli. Ben Düzcespor’a vefa olarak bakıyordum. Düzcespor’da iyi bir ivme yakalamıştım. Beni seviyorlardı, ben de onları seviyordum. Orhan başkanımla görüştük. Ben gerekenleri söyledim, hiçbir sıkıntı yoktu. Tamamıyla Düzcespor’un belirsiz kalmasıyla olan olaylar oldu. Ben sahipsiz kaldım. Bizler de profesyonel futbolcularız, kariyerimize bakmak zorundayız. En son bir görüşmem oldu. Daha sonra kulüp tarafından dönülmesi gerekiyordu. İstifa ettikten sonra bir boşluk oldu. Kulübün başkanı yoktu ki hala yok. Yine bir sahipsizlik var gibi.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: T.BEKTAŞ