Düzce Kadın Basketbol takımının orta okullar arasında yapılan turnuva sonucunda Türkiye şampiyonu olan kızlarımıza TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) tarafından Basketbol tesisi hediye edilmişti. Daha sonra bu tesisin aktif olarak kullanımı sonlandırıldı ve tesis bakımsızlıktan ötürü kullanılamaz hale geldi.

Öncü Haber merkezi tarafından yaklaşık 3 ay önce yapılan haberde terkedilmiş vaziyette bulunan tesis gündeme getirilerek Düzce’de büyük yankı uyandırmıştı. 3 ay önce gündeme getirilen ve ardından yetkililerin konuyu takip edeceği bilgisinin verilmesine rağmen şu an tesiste herhangi bir değişim olmadığı ve tesisin 3 ay önce nasılsa bugünde aynı vaziyette olduğu gözlemlendi. 2018 yılında TBF tarafından Düzce’ye hediye edilen Basketbol tesisinin içler acısı hali devam ediyor.

Birçok şehirde böyle gelişmiş bir basketbol tesisi bulunmazken Düzce gibi bir ilde bu tarz hediye edilen yüksek donanımlı olan tesis çürümeye terk edildi. Yetkililer tarafından tesiste gerekli çalışmaların yapılacağı bildirilmişti fakat tesiste fark edilen tek değişiklik tesis etrafında bulunan çimlerin kesilmiş olmasıydı.

Bu çimlerinde yetkililer tarafından kesilip kesilmediği bilinmiyor. Eski cezaevi yanındaki belediyeye ait ATOS dere kenarından Cumartesi Pazarı’na giden eski yol kenarına yapılan spor tesisinin son hali sporseverlerin için sızlatırken görülen manzaranın ise utanç verici olduğu gözlerden kaçmadı. Bu durumun bir an önce çözüme ulaşması gerektiğinin altını çizen Düzceli sporseverler tarafından, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gerekli dilekçenin yazıldığını ve cevap beklendiği belirtildi.

ÖNCÜ HABER TEKRAR GÖRÜNTÜLEDİ

Öncü Haber Merkezi tarafından kullanılamaz vaziyette olan spor tesisi tekrar görüntülendi. Düzceli sporseverler tarafından kötü vaziyette bulunan spor tesisi için büyük bir maddi yatırımın yapıldığına ve bu tesisin Düzce için Milli servet olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca sporseverler tarafından üst düzey donanıma sahip olan spor tesisinin bu alandan Düzce’nin başka bir alanına taşınıp bakımının yapılması gerektiği belirtildi. Öncü Haber Merkezi tarafından aylar önce gündeme getirilen habere ulaşmak için tıklayınız Haber: Öncü Spor Servisi