22-26 Eylül tarihleri arasında TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ile TFF Futbol Gelişim Direktörü Yardımcısı Rüştü Reçber'in yönettiği organizasyona 14 antrenör eğitimcisi katıldı. FGD Eğitim Koordinatörü Dr. Erden Or tarafından planlanan eğitim programında, yapılacak yenilikler ve standardizasyon çalışmaları katılımcılara aktarıldı.

TFF C Grassroots Kursu özelinde gerçekleştirilen bu organizasyonda kursun müfredatı, teorik derslerin içerikleri gözden geçirildi. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı dersler antrenör eğitimcilerinin katılımıyla sahada yeniden işlendi.

Tüm antrenörlük kurslarında geçerli olacak yeni değerlendirme sisteminin de ele alındığı programda; derslere katılım, beceri, teorik ders sınavları, ara ödev ve uygulama sınavı çerçevesinde kursiyerlerin değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Eğitim ile ilgili değerlendirmede bulunan TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, organizasyonun son derece verimli geçtiğini belirtti. Çetin: "Antrenör eğitimi büyük önem verdiğimiz bir konu. Bu alanda yeni bir yapılanmaya gittik. Eğitimcilerimizi TFF organizasyon yapısı içinde yeni bir konumlandırma ile bölge antrenörü kimliğinden çıkardık. Bundan böyle yalnızca eğitime odaklı çalışacaklar. Kurslarda yeni bir sınav sistemi uygulayacağız. Tüm kurslarda kursiyer değerlendirmesi, saha uygulama sınavı ile sınırlı kalmayıp süreç değerlendirmesi şeklinde çok daha geniş bir perspektifte gerçekleştirilecek. Pandemi ile birlikte yaygınlaşan e-öğrenme modelini kurslarımızda etkin olarak kullanacağız. Kurs müfredatları yenilenecek ve ders içerikleri gerçek temelli öğrenme anlayışı ile zenginleştirilecek. TFF Grassroots C Kursu ile başlattığımız Antrenör Eğitimcisinin Eğitimi Programı UEFA B, UEFA A , UEFA Elit A ve UEFA Pro Kursları özelinde de devam edecek." dedi.

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr