'Turizm Haftası' etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 'Turizm Haftası' kapsamında, Cumayeri İlçesi Dokuzdeğirmen Köyü'nde düzenlenen törenlere Düzce Valisi Bülent kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, sivil ve kamu kurum yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören öncesinde Düzce Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sundu.

“Büyükşehirlerdeki insanlara turizm fırsatı vereceğiz.

Düzce Valisi Bülent Kılınç törende yaptığı konuşmada, gençlere iş aş imkanı yaratacak fırsatlar verilmesini ve herkese sanayi sektöründe yada tarımda çalış denemeyeceğini belirtti. Kılınç, ''Herkese hizmet sektöründe tarım ve hayvancılıkta, sanayide çalış diyemiyoruz. Turizm de iş aş alanında çok önemli bir sektör. Biz Düzce olarak İstanbul ve Ankara'nın arka bahçesi olmaya, onların turizm şehri olmaya adayız. Bunu yapabilecek pekçok imkanımız var. Hem gelir elde edeceğiz, hemde büyük şehirlerdeki insanlarımıza turizm fırsatı vereceğiz.'' diye konuştu.

“Fındık sorununu çözeceğiz.”

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise Düzce'nin diğer Milletvekilleri'nin törene katılmamasına değinerek ''Diğer vekil arkadaşlarım başka yerlerde şuanda görev ifa ettikleri için burada yoklar. Ben onların yerine de burdayım, onların buradaki vekiliyim” dedi.

Düzce için önemli bir ekomik girdi olan fındık konusu için de bu yıl hasat zamanı gelmeden çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Erbay, “Bu yıl fındık konusunda erken çalışmalar yapacağız ve fındık sorununu çözeceğiz.'' dedi.

“Doğayı ve yeşili korumalıyız.”

Turizm'in iş ve aş demek olduğunu söyleyen Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise Doğayı ve yeşili korumak gerektiğini suyu değerlendirdikleri takdirde Rafting sporunu daha rahat yapabileceklerini belirtti.