400 bin nüfuslu Düzce ili spor tesisleri konusunda diğer illere nazaran çok geride olduğu görülürken birçok eksik spor alanlarının eksikliğini hissetmekte. Düzce merkezde bir tek Nurettin Zafer sahası bulunurken Şıralık mahallesinde 1 nolu ve 2 nolu iki sentetik saha bulunuyor ama 1 nolu sentetik futbol sahası işler acısıyla yapılmayı beklerken kaderine terk edilmiş durumda. Bu sahanında yıkılması söz konusu 400 bin Düzce ili iki futbol sahası ile 70 takıma hizmet ederken teknik adamlar bir sahada 5-6 takım ile çalışarak gençlere bir şeyler öğretmekte zorlanmakta diğer illere bakıldığında daha fazla sentetik sahalar mevcut. Düzce merkezde kapalı salon olarak tarihi Düzce 18 Temmuz salonu bulunurken bu salonun yıkılması düşünülüyor. Düzce ilinde salon sporlarını yapacak birçok oyuncu bulunurken basketbolda 4 oyuncu milli takıma yükselmesi salon sporlarının değerini arttırdığı görülmekte. Kalıcı konutlara yapılan spor salonu Düzce merkeze hizmet veremezken aynı yerde bulunan yüzme havuzu ücretli olduğu için Düzce ilinin fazla rağbet göstermediği biliniyor.

DÜNYADA BİR EŞİ YOK

Düzce kalıcı konutlara 50 bin kişi yaşarken gençlerin spor yapacak bir tek halı sahanın olması gençleri kötü alışkanlığı ittiği her bölgeye yapılacak spor alanları ile gençleri spora yönelmesinin daha doğru olacağı söylenirken 50 bin kişinin yaşadı bir bölgede spor alanların olmaması endişe yaratırken dünyada eşi benzeri olmayan bir yer olarak kalıcı konutlar gösterilmekte. Bütün şehirlerin köylerinde bile spor alanlarının olduğu şu zamanda kalıcı konutlara bu hizmetler neden ve niçin gitmediği ise bilinmiyor.

DÜZCE İLÇELERİ

Düzce ilçeleri Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Yığılca, Akçakoca ve Cumayeri ilçelerimizde futbol sahaları bulunurken Gölyaka, Gümüşova ve Beyköy sahalarında ışıklandırmaların olmadığı bilinmekte. Düzce ilinde iki belde bulunurken Beyköy futbol sahasının olduğu ama Boğaziçi sahasının olmadığı bilinmekte.

ALİ FİDAN VALİMİZ İZ BIRAKTI

Bir dönem Düzce valiliği yapan Düzce eski valisi Ali Fidan Düzce iline büyük hizmetler yaparak ayrıldığı bilinirken Düzcespor maçlarını ve amatör maçları izlediği sporun içinde olduğu için çok sevildiği gözlerden hiçbir zaman kaçmadı. Yeni Düzce valisi olarak atanan Cevdet Atay’ın sporun içinde olması istenirken Düzce ilinden ayrılırken iz bırakması istenmekte.