Türkiye Atletizm Basketbol Federasyonu Genç Kızlar Bölgesel Basketbol Ligi’nin 11. haftasında Düzce Bahçeşehir Spor Salonu’nda sezonun ilk maçında deplasmanda 77-72 yenildiği Hatay Kız Basketbol Takımı’nı 67- 60 yenerek hem rövanşı aldı, hem de puanını 17 çıkarıp averaj üstünlüğünü ele geçirerek grup 3. oldu. Bizim Kızlar, rakibi Hatay Kız Basketbol Takımı karşısında oyna hızlı başladı ve ilk periyodu 20- 16 önde tamamladı. 


Düzce Atletik Kız takımı, bir ara 25-25 duruma gelen 2. periyodu 33-28 tamamlayarak ilk yarıyı önde bitirdi. Bizim Kızlar 2. yarıya da iyi başladı ve 3. periyodu da Hatay Kız Takımı karşısında 51- 36’lık üstünlükle bitirdi. Düzce Atletik Kız Takımı, son çeyrekte bir araya arayı kapayan konuk ekip Hatay Kız Takımı karşısında atağa geçerek maçı toplamda 67-60 galip tamamlayarak sahadan kazanmanın sevinciyle ayrıldı.


MAÇA YOĞUN İLGİ VARDI
Bu final havasındaki maçı, Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yunus Karaman ve İl Müdürlüğü yetkilileri, Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hatun Albayrak Şengüloğlu ile yönetim kurulu üyeleri de izledi.  Bizim Kızları bu zorlu karşılaşmada Düzceli sporseverler de yalnız bırakmayarak maç boyunca tezahüratlarıyla destek vererek galibiyette pay sahibi oldular. 


3 MAÇ SONUNDA PLAY OFF GRUBUNDA ÇIKMAYI HEDEFLİYOR 
Düzce Atletik Kız Takımı, sezonun ilk maçında uzatmalarda 5 sayı farkla yenildiği Hatay Kız takımı karşısında bu galibiyetle sayı üstünlüğü elde ederek,   17 puan yaparak H grubunun 3. oldu.  Bizim Kızlar böylece ligin son üç maçını kazanırsa play off grubunda yer almayı garanti altına alacak.


HABER: Harun Can ŞERBETÇİ