Türkiye Basketbol Federasyonu Genç Kızlar Bölgesel Ligi B grubunda yer alan Düzce Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Kız Basketbol takımı,  deplasmanda oynadığı İstanbul Üniversitesi Kız Basketbol takımını 72-62 yenerek play off grubunda kalınması için gerekli olan. 4. Korumuş oldu. Bizim Kızlar, en yakın takipçisi olan İstanbul Üniversitesi takımı karşışında  Basketbol.  Maçın ilk çeyreğini,  9- 35,    2. Çeyreğini  23-48,   3.çeyreğini, 48- 58, son çeyreğini de 62-72 üstün tamamlayarak önemli bir başarıya imza atmış oldu.


İLK İKİ ÇEYREKTE FARK YAPTI
Düzce Atletik Basketbol takımı, Bu zorlu karşılaşmaya  çok iyi bir başlangıç yaparak ilk çeyrekte bu 35 sayı üreterek,  rakibine sadece 9 sayı şansı verdi.2.çeyrekte  hemen hemen tüm oyuncularına süre veren ekibimiz tempoyu düşürdü ve ilk yarıyı 48-23 önde bitirmeyi başardı.


 İKİNCİ YARI ZORLANDI, AMA BAŞARDI

3.çeyrekte rakibin Zone savunmasına dış şutlarla cevap vermeye çalışan kızlarımız, sayı bulmakta zorlanınca rakip takım İstanbul Üniversitesi üst üste sayılar bularak ritim buldu. 3. Çeyrekte İstanbul üniversitesi farkı 10 sayıya kadar çekerek durum 58-48 yaptı. Final çeyreğinde İstanbul Üniversitesi geri dönüş yapmaya çalışırken kızlarımız oyunu dengeledi. Aradaki farkın erimesine izin vermeyen ekibimiz maçtan 72-62 galip ayrılarak 4.sıradaki yerini sağlama aldı.

 

SAYI KRALİÇESİ SENANUR
Maçın en skorer oyuncusu ise Düzce Atletik Basketbol takımının  Basketbol Gençler liginin de sayı kraliçesi Senanur Demir oldu.  Senanur  Demir  bu maçta 32 sayı ,6 ribaund,6 top çalma ile oynadı .

EN DEĞERLİ OYUNCU MELİKE GÜRBÜZ
Düzce Atletik Kız Basketbol takımıyla İstanbul Üniversitesi Maçın en değerli oyuncusu ise tribble double yapan Melike Nur Gürbüz oldu.Melike 12 sayı,14 ribaund 11 asist yaptı.

HABER : Harun Can Şerbetçi.