Öncü TV’nin ekran klasiği Sportmence, salı yine dopdolu bir bölümle izleyicisini ekrana kilitledi. Usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla canlı yayınla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzce Damla gazetesi yazarı gazeteci Kenan Işık konuk oldu.

Sportmence’de, 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Düzcespor’un ilk yarının son maçında Çarşambaspor’a yenilmesinin nedenleri, yorumcularca bu sonucun nasıl karşılandığı, taraftarlar üzerinde etkisi, kırmızı lacivertli takımın en yakın takipçisi olan İskenderunspor ile 4 olan puan farkının, 1’e inmesinin sezonun ikinci yarısında kızışacak olan şampiyonluk yarışında neleri değiştireceği konuları ele alındı. Ayrıca Düzcespor’un ilk yarı karnesi, ikinci yarıda yapacağı maçlar, transferler, gönderilen futbolcular ve kamp dönemi de masaya yatırıldı. 

Programa, yine Düzceli olan Habertürk editörü ve Damla Gazetesi yazarı Mehmet Şimşek de telefonla canlı olarak katılarak Düzcespor’un Çarşambaspor mağlubiyeti ile bundan sonra takımdan beklenenleri ifade etti. Nostaljinin de yapıldığı bu programda, Çilimli Belediyespor ile Beyköy Belediyespor’un ilk yarıda aldığı sonuçlar da yorumlandı. Programın ilerleyen dakikalarında Düzce Atletik Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı da değerlendirildi ve bu kulübün başkanı Hatun Albayrak’ın görüşleri ve çalışmalar hakkında canlı telefon bağlantısıyla kendisinden öğrenildi.

LİDER OLMAK DEĞİL, LİDER BİTİRMEK ÖNEMLİ

Damla gazetesi yazarı usta kalem Kenan Işık,  son maçta Düzcespor’un Çarşambaspor mağlubiyeti için, ligde böyle şeylerin olabileceğini ve bunun iş kazası gibi görülmesi gerektiğini,  bu grupta her takımın her takımı yenebilmesinin mümkün olduğunu, Düzcespor’un 2. Grup’ta olduğunu ve en zor grup olduğunu söyledi.

“5 FUTBOLCUYLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Işık, “Düzcespor bu sezon 9 iç saha galibiyet aldı. Bence Düzcespor bu yarı başarılı olmuştur. Geçen sezon iç sahada yenilgi ve beraberlik aldı. Düzcespor bu yarıyı lider bitirdi. Lider olmak, değil, sezonu lider bitirmek önemli. Düzcespor’dan şampiyonluk bekleniyor. İkinci yarı deplasmanda 9 maçımız var. Bu maçlara firmalar sponsor olsalar yerinde olur.” dedi. Transfer konusu da değerlendiren Işık, “Düzcespor’da önce 6 futbolcu gönderildi, daha sonra 4 futbolcu yollandı.  Bana göre Furkan Temizsoy kalmalıydı.  Genel kaptan Cemil Tüysüz ile görüştüm. 5 futbolcu ile görüşmeler sürüyormuş. Bu yarıda tün takımlar transfer yapacak.” diye konuştu.

“BAL’DA ŞAMPİYONLUK ZOR, ATLETİK SPOR KULÜBÜ BAŞARILI”

Bölgesel Amatör Lig’deki son durumu da değerlendiren Kenan Işık, “Çilimli Belediyespor için zorlu bir yarışta, şampiyonluk için mücadele veriyor. Lider bitirirse, 12 grubun birincileri play-off maçı yapacak, bu sene statülü çok karışık” dedi.  Düzce Atletik Spor Kulübü’ne de değinen Işık, Kadın Basketbol Takımı’nın Hatun Allbayrak ve ekibi tarafından kurulduğunu pırıl pırıl gençlerden oluştuğunu ve kısa zamanda Bölgesel Lig’e yükseldiklerini ifade ederek, bu takımımızın kısa zamanda 1. Lig’e çıkacağına inandığını söyledi.

“DÜZCESPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ZORLU MAÇLARI VAR”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve Evcek Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçiftçi, Çarşambaspor maçında forma giyemeyen Murat Gürbüzerol’un yenilgide etkisi olduğunu vurgulayarak, “Etkili bir oyuncu, zaten mevkilerde bir yer aksarsa, takımda oyun akışı da değişiyor. Ben, son üç haftada 7 puan hesap etmiştim. Altındağspor maçını bildim. Kendi evimizdeki Yomraspor maçı da dediğim gibi oldu. Çarşambaspor maçından beklediğim üç puan gelmedi. Gelseydi iyi olurdu.” dedi.

“ŞAMPİYONLUK YARIŞI KIZIŞACAK”

Tranferin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Özçiftçi, “Düzcespor’a transfer şart değmiştim.  Gidenleri öğrendik. Yerlerine iyi transfer temasları yapıldığını öğrendik. Önümüzde 18 hafta var. Zorlu geçecek maçlarda var. Şampiyonluk için mücadele etmek gerekiyor. Düzcespor’dan şampiyonluk bekleniyor. Düzcespor’lu futbolcular, Düzcespor taraftarını çok iyi tanımıyor. Şimdi tam destek veren taraftar, kötü sonuçlar alındığında tribünlerde protestoya başlayabilirler. İkinci yarı da şampiyonluk iddiası kızışacak. Play off’a kalırsak işimiz zor.” diye konuştu.

Öncü Spor Servisi