Türkiye U-18 Finallerinde yer alan Düzce Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Kız Basketbol Takımı Trabzon’da oynadığı maçlarda 3. rakibini de yendi. Aldığı galibiyetlerle Türkiye’nin en iyi ilk 8 Takımı unvanını elde den Bizim Kızların bu başarısı, ilimiz için gurur kaynağı oldu. 

 Üç rakibini de dize getiren Düzce Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Kız Basketbol Takımı aldığı bu sonuçlardan sonra çeyrek final mücadelesi oynamayı hak etti.

GÜÇLÜ RAKİPLERİNİ DİZE GETİRDİ

Düzce Atletik Trabzon’da devam eden Türkiye U-18 Finallerindeki ilk rakibi olan İstanbul Yıldızları Kız Basketbol Takımını baştan sona üstün oynadığı maçta 62-49 yendi. Düzce Atletik Kız Basketbol Takımı 2’nci maçını güçlü ve deneyimli rakibi Botaş ile oynadı. Bizim Kızlar zaman zaman zorlandıkları ve geriye düştüğü bu maçta Botaş’ı uzatmalarda 78- 68 yenerek sahadan ayrıldı.  Düzce Atletik 3’ncü maçını Nesibe Aydın Kız Basketbol Kız Takımını da baştan sona üstün oynadığı maçı da açık farkla 75- 56 yenmeyi başardı. 

ÇEYREK FİNALDE MÜCADELE EDECEK

Bizim Kızlar bu sonuçlardan sonra grubunu lider tamamlayarak çeyrek final mücadele etmeyi hak etti. Bizim Kızlar 23 Mayıs Pazartesi günü, Kutup Yıldız ve Bellona Kayseri Kız Basketbol Takımlarının yapacakları maçın galibi ile çeyrek final karşılaşması oynayacak.   Düzce Atletik bu maçtan galip gelmesi haline şampiyonluk maçına çıkmayı hak edecek. 

Haber: Harun Can Şerbetçi