Süper Ligde mücadele eden daha sonra borçları yüzünden transfer tahtası kapanan ve sonunda Bölgesel Amatör Kümeye kadar düşen Kocaelispor şehrin bir bütün ve tek yumruk olmasından sonra küllerinden tekrar doğarak 1.lig kapısını araladı.

Kocaelispor Futbol Kulübü diğer şehirlere örnek bir davranış gösterdiği görülürken, Düzce ili bu yolu izler mi sorusu akla geldi. Düzce ilinde bazı gruplar Düzcespor’ un bir üst lige çıkmasını istemezken köşelerde kulisler yaptıkları gözlerden kaçmıyor. Bütün siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin Düzcespor etrafında tek yumruk olması istenirken, bazı siyasi grupların Düzcespor’ un adını bile anmadıkları biliniyor.
            
                                       
KOMŞUMUZ KOCAELİSPOR’UN GERÇEKLERİ

TFF 2. Lig’de play-off maçları sonunda başarılı olarak, son olarak 2009-2010 sezonunda mücadele ettiği TFF 1. Lig’e dönen Kocaelispor ilk yabancı futbolcu transferini gerçekleştirdi.


Yeşil Siyahlı ekip son olarak Sırbistan’ın FK Novi Pazar takımında oynayan Gineli orta saha oyuncusu Abdoulaye Cisse’yi transfer etti.
Menajer Fırat Totik yaptığı açıklamada “Transferde etkin rol oynayan Sayın Mehmet Yaşar’a, misafirperverliklerinden dolayı Engin Koyun Başkanımıza ve Souleymane Youla’ya çok teşekkür ederim. Birçok kulübün transfer listesinde olan Abdoulaye Cisse, Kocaelispor’un menfaatleri göz önünde bulundurularak makul bir bedelle transfer oldu. Cisse’ nin Kocaelispor’a yakışır bir futbol sergileyeceğine eminim” dedi.
1996 doğumlu Cisse geçen sezon Sırbistan 1. Ligi’nde 30 maçta 6 gol, 6 asistle oynadı.
Cisse Kocaelispor’un 12 yıl sonra transfer ettiği ilk yabancı oldu. Körfez ekibi son olarak 2009’da kadrosuna Kongolu David Louhoungou, Sierra Leoneli Sheriff Suma, Nijeryalı Maxwell Ofuyah ve Bosna Hersekli Damir Yüksel'i katmıştı. O sezon büyük maddi sıkıntılarla uğraşan ve küme düşen Kocaelispor Damir ve Oguyah’ı hiç oynatamamış, Suma’dan 5, David’den 1 maçta faydalanmıştı.