Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen’in Bolu’da yerel bir gazetede yayınlanan açıklamasının ÖNCÜ Haber’de yer almasının ardından Düzce’de yarattığı tepkiyi iletmek için görüştüğümüz BJK Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay, yanlış anlaşılmaların önlenmesi için net konuştu.
Düzce heyetinin Vali Adnan Yılmaz başkanlığında bir heyetle BJK Yönetimi ile görüşmesinin büyük önem arz ettiğini ve Düzce’nin bunda gösterdiği kararlılığı ortaya koyduğunu ifade eden Atalay, yatırım konusunda bir ayırımları olmadığını kim prosedürleri daha seri ve daha çabuk yaparsa yatırımın öncelikli olarak o ile yapılmasının normal olduğunu vurgulayarak “ Biz Düzce’den de Bolu’dan da vazgeçmiş değiliz. Her iki ile de yatırımda kararlıyız. Bolu’da resmi işlemler daha seri devam ettiği için Bolu’daki yatırım ön plana çıkıyor. Bolu’da da Düzce’de de yatırımdan vazgeçmiş değiliz. Düzce’de yapmayı düşündüğümüz tesis ve yatırım Orman arazisi içinde olduğu için, Orman Bakanlığı tahsis alanı içinde olduğu için  prosedürü daha da  uzun sürüyor. Tahsiste resmi yazışmalar zaman alıyor..Onun için işlemler yavaş işliyor. Her iki ilde de iş ve işlemler devam ediyor. Düzceliler de endişelenmesin“ dedi.
Düzce’deki Kurugöl ve Yörükler Merkeze daha yakın olması yüzünden cazibesinin daha fazla olduğunu kaydeden Atalay, yatırım konusunda Düzce’den ve Düzceli yetkililerden de ciddi girişimde bulunulmasının BJK Yönetimini de heyecanlandırdığını ifade etti.

 

 

Haber; E. TAYHAN