Spor referans programı Öncü TV’nin ekran klasiği Sportmence, yeni gününde yine dopdolu bir bölümle izleyicisini ekrana kilitledi. Usta gazeteci Harun Can Şerbetçi’nin sunumuyla canlı yayınla ekrana gelen programa Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçifti ve Düzcespor’un Eski Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akad konuk oldu.

FUTBOLUN HER ŞEYİ KONUŞULDU

Programda, Düzcespor’un 1-0 sonuçla biten 52 Orduspor maçı değerlendirildi, bu galibiyeti getirdiği avantaj  ve en yakın takipçisi İskenderunspor ile arasındaki 4 puan fark, ile 12 Aralık Pazar günü Ankara’da oynanacak olan  Alemdağ maçında beklenen sonuç,  2021- 2022 Futbol Sezonu’nun ilk yarısında geriye kalan diğer iki maçın   şampiyonluk iddiasının sürdürülmesi için önemi masaya yatırıldı.

Sportmence programının ilk bölümde ayrıca Düzcespor taraftarının önemi, tribünlerin her maçta doldurulması için tüm takımdan şampiyonluk bekleyen Düzcelilerin fedakârlıkta bulunması gerektiği, ara döneminde Düzcespor kadrosuna yeni takviyeler yapılmasının gerekliliği de ele alınım yorumlandı. 

Programın ikinci bölümünde ise Çilimli Belediyespor’un kendi sahasındaki ilk mağlubiyeti, 12 Aralık Pazar günü oynanacak olan Bölgesel Amatör Ligi’nin 6. Haftasındaki Beyköy Belediyespor- Çilimli Belediyespor maçının her iki takım için önemi ve Düzcespor’un alt yapı takımına verdiği önem ve tüm amatör takımların yeni sezondaki gösterdikleri mücadele de değerlendirildi.

“DÜZCESPOR, TEMPOLU OYNAMALI, ÇOK KALİTELİ BİR KADROSU VAR”

Düzcespor Eski Genel Kaptanı ve EVCEK Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Özçiftçi, Düzcespor’un oyuna iyi başladığını ancak daha sonra bu futbolun ilerleyen dakikalarda devam ettiremediğini buna da bir türlü anlam veremediğini, Düzcespor’un çok kaliteli futbolcu kadrosu olduğunu her programda söylediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kesik kesik oynama alışkanlığı 52 Orduspor maçında nüksetti.  Rakibe top kaptırıyoruz. Rakip topa hakim oluyor, biz sonra geri almaya çalışıp gol atmak için atak yapıyoruz.  Halbuki, Düzcespor’da maçı hızlandıracak, kaptan Nevzat Bilen, Turgay Keleş, Murat Gürbüzerol,  Samet Eker gibi usta ayaklar var. Golü de buluyoruz, sonra duruyoruz. Bu oyun anlayışının değişmesi, tempolu futbolun oynanmasını görmek istiyoruz.  Bu maçta biz de, rakip Orduspor da gol pozisyonları bulduk. Ordu iyi bir takım ve mücadeleciydi. 1-0 yenerek 3 puan aldık. Lideriz, ama lider bitirmek önemli. Şampiyon olmak istiyorsak kendi sahamızdaki yenilmezliğimizi deplasmanda sürdürmemiz lazım. 12 Aralık’ta oynayacağımız Altındağ maçı ve geriye kalan iki maçtan alacağımız puanlar çok kıymetli. Ben oynayacağımız 3 maçtan 7 puan bekliyorum. Bu grupta her takım her takımı yenebilir. O yüzden çok dikkatli olmak lazım.” 

“KADROYA TAKVİYE YAPILABİLİR”

Özçifçi ayrıca, “Düzcespor’a, söylemem yerinde olmaz ama, bazı mevkilere takviye transfer olmalı. Bunu teknik kadro ve yönetim kurulu daha iyi bilir diye düşünüyorum. Düzcespor’dan şampiyonluk bekliyorsak, taraftarımız tribünleri doldurmalı. Ben ilerleyen haftalarda alınacak güzel sonuçlarla kale arkası tribünlerin dolacağına inanıyorum.” diyerek ara döenmde transfer yapılması gerektiğnii söyledi.

“YOL KAZASI HER ZAMAN OLABİLİR”

Çilimli Belediyespor’un kendi sahasında Devrek Belediyespor’a yenilmesini de değerlendiren Muharrem Özçiftçi, “Futbolda böyle yol kazaları olur. Çilimli Belediyespor iyi bir takım. Nedim Akbulut, bunların hesabını yapar, şampiyonluk için iyi bir ortam var, Çilimli Belediyespor’da bu yıl başarılı olacak ve şampiyon olacak. 12 Aralık Pazar günü oynanacak olan Beyköy Belediyespor maçının her iki takım için önemli. Ancak sonuç ne olursa olsun dostluk kazansın.” diye konuştu.

“RAKİBLERİ ZORLAYAN BİR FUTBOL ÇOK ÖNEMLİ”

Düzcespor Eski Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akad da Düzcespor’un daha atak, rakibini sürekli zorlayan bir oyun sergilemesine vurgu yaparak, “ İyi sonuçlar alıyor. Bu puanlar önemli. Ancak kendi sahamızda 8 galibiyetimiz var. Deplasmanda puan veya puanlar çıkarmamız çok önemli.  Şampiyon olmak istiyorsak deplasman puanları da almalıyız. Alacağımız mağlubiyetler için puanlar çok önemli olacak.   Daha ligin ikinci yarısında zor maçlar var. 4 puan önde olmamız,  çok iyi. Ligin devre arasında transfer yapılmalı, alınacak futbolcular, şu anki oyuncular kadar olmalı.” dedi.

“İKİNCİ YARI DAHA ZORLU GEÇER”

Adnan Akad,  Düzcespor’un grubundaki takımların puan durumu üzerinden yaptığı değerlendirmede ise şu görüşlerini ifade etti: “İkinci yarı takımlar transferlerle kadrolarını güçlendireceklerdir. Asıl lig mücadelesi bu ikinci yarıda bu grup için çok önemli. Önümüzdeki hafta maçları da çok önem taşıyor. Alınacak sonuçlarla, Düzcespor’un Altındağ maçı da puan cetvelindeki sıralama için önemli. “ Düzce 18 Temmuz Stadının her geçen gün dolduğuna da işaret ede Eski Genel Kaptan Adnan Akad, önümüzdeki haftalarda daha  dolacaktır. Kale arkası tribünleri de dolacaktır. Düzcespor böyle olumlu olarak yansıması Düzcespor taraftarının, şampiyonluk bekleyen hepimizi sevindirir ve tribünler dolar.”

“ÇİLİMLİ BELEDİYESPOR BAŞARILI OLACAKTIR”

Adnan Akad, Çilimli Belediyespor’un başarılı gidişinin devam edeceğine inandığını vurgulayarak, “Aldığı mağlubiyet ile bir şey değişmez. Nedim Akbulut deneyimli bir teknik adam. Bu Pazar oynanacak, Beyköy Belediyespor ve Çilimli Belediyespor maçında her iki takıma başarılar dilerim. Bu maçta dostluk kazansın” diye değerlendirmede bulundu.

Manşet Spor Servisi