Düzce’de daha önce yapılmayan, başlatılmayan yüzme kurslarını başlatan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, yüzme sporunun 7’den 70’e herkes için uygun olduğunu ifade ederek, “ Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı yüzme sporu ile tanıştırmak istiyoruz. Yüzme Düzce’de daha önce hiç yapılmamış. Bireysel çalışmaların dışına yayarak toplumun her kesimini bu spor ile tanıştırmak istiyoruz. Düzcelilerin de ilgisinin olduğu gördükçe antrenör sayımızı arttırdık. İleriki yıllarda kendi yüzme havuzumuz açıldığında antrenör sayımız ve kurs sayımız daha da artacak” dedi.
Düzce’de bir yıl boyunca temel yüzme becerilerini kazandırmak için onlarca çocuğa yüzme eğitimi verdiklerini kaydeden Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörlerinden Pınar Kıyak, “ Önümüzdeki senelerde asıl hedefimiz üst düzey sporcular yetiştirmek olacak. Bunun için de alt yapıyı şimdiden hazırlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yüzme antrenörlerinden Elif Ay ise yüzme sporunun sağlık açısından önemli olduğunu kaydederek, “ Sağlığımız için en iyi sporlardan biri yüzme çünkü bütün kaslarımızı çalıştırıyor. Bu yüzden otistik çocuklarımızla yaz boyunca çalıştık. Aynı zamanda kadınlarımıza da eğitim verdik. 9-12 yaş arasından tüm çocuklarla çok iyi çalışmalar yaptık. Kendi havuzumuz açıldığında yaş aralığını daha da aşağılara çekerek profesyonel sporcular yetiştireceğiz” dedi.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine en son katılan yüzme antrenörü Selbi Öztaş, “ Elit sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de bu sene okullar arası yüzme müsabakaları düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu müsabakalardan mutlaka çok yetenekli sporcular çıkacaktır. Ayrıca sevgi evlerindeki çocuklarımızla da çalışmayı devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Düzce’de 2011 yılının son aylarından başlatılan yüzme eğitimi, Düzce Üniversitesi yüzme havuzunda devam ederken, 3 antrenör ile Düzce’de dört mevsim yüzülmesi için büyük gayret gösteriliyor.