Bakanlık merkez binada gerçekleşen görüşmede, Amasya'ya yapılacak gençlik ve spor yatırımlarını kapsayan protokollere imzalar atılırken uzun süredir siyasilerin söz verdiği spor alanlarının Düzce ilinde yapılmadığı 50 bin nüfuslu kalıcı konutlarda gençlerin oynayabileceği spor sahalarının olmadığı görülürken Düzce ili üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor.

"Bundan 3 ay önce Amasya'daydık." diyerek konuşmasına başlayan Bakan Kasapoğlu, "Sizlerin güzel ev sahipliğiyle, orada çok bereketli faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. Amasya başlangıçların şehri. Öncü bir şehir. Bizde bu vesileyle pandemi süreci sonrası ilk protokolümüzü Amasya'ya gerçekleştiriyoruz. Pek çok branşta hizmet verecek tesisleri Amasya'mızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, bundan sonra da hız kesmeden üretmeye devam edeceklerini belirterek, "Milletimiz için, gençliğimiz için sporcularımız için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'yi sporda öncü, gençliğiyle güçlü bir ülke yapma doğrultusunda hedeflerimizi inşallah gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu ideale emek vereceğiz." dedi.

Protokoller kapsamında Amasya il merkezi ve ilçelerine 7 sentetik çim yüzeyli halı saha, 3 yarı olimpik yüzme havuzu, 2 gençlik merkezi, 1 antrenman spor salonu, 1 adet 500 seyircili spor salonu, 1 adet güreş sahası, 1 adet kamp eğitim merkezi ile içinde gençlik merkezi, spor salonu, futbol sahası ve spor kompleksinden oluşan 7 adet spor tesisi yapılacağı açıklandı. Buna göre Düzce iline verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmezken eski adı kalıcı konutlar yeni adı Bahçeşehir’de gençlerin spor yapabilecek hiç sosyal alanlarının olmadığı gibi Düzce üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Ayrıca Şıralık 1 nolu sentetik saha uzun süredir yapılmayı beklerken kaderine terk edildi.