Türkiye'de uzun yıllardır oynanan ve Düzce'de yeni gelişen Briç sporu, bu yıl Düzce'de ilk kez düzenlenecek bir turnuvayla gösterilecek. Düzce Eftenia Otel'de 23-24 Ağustos tarihlerin de Düzce Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan ve Valiliğinde desteklediği Briç turnuvasına 200'ün üzerinde katılım olması beklenirken Düzce ve çevre ilçelerden de 16 çift katılacak. Yapılacak turnuva hakkında düşüncelerini aldığımız 2007 yılında kurulan Düzce Briç Derneği Başkanı Gürsel Timur, düzenlenen turnuvayla dünya da önemli bir etkinlik olan Briç'in Düzce'de de turnuvalaştırıldığını, böyle bir spora ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Dernek ve Briç oyunu hakkında da bilgi veren Timur, derneğin şu an toplam 27 üyesi bulunduğunu bu üyelerin 5'inin ise üniversite öğrencisi olduğunu ifade etti. Briç oyununa da değinen Timur, Briçin 52 kağıtla oynanan bir kart oyunu olduğunu ve satranç gibi de akıl sporu niteliğinde oynandığını belirtti. Oyunun bir masada karşılıklı olarak ve ortaklıkla oynandığını da dile getiren Gürsel Timur, oyunun ayrıca bireysel olarak muhakeme, hafıza, sezgi ve psikolojik dayanıklılığı arttırdığını da belirtti.

Bu tür spor etkinlikleri Düzce'nin turizminin tanıtılması ve turizmin gelişmesine de yardımcı olurken Dernek Başkanı Gürsel Timur, yapılan etkinliklerle bölge turizminin yabancılara tanıtılacağını ve Düzce'nin gelişmesi için bu tip değişik organizasyonların yapılmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Briç oyunu esas olarak şu kurallar doğrultusunda oynanıyor ;

Briç Sosyal amaçlı oynanabildiği gibi, diğer sporlarda olduğu Sportif Yarışma olarakta oynanır. Turnuva Bricinde başarılı olmak için "Çalışmak" esastır. Briç oyunu iki bölümden oluşur: .Konuşmalar bölümü ve Kart oyunu bölümü Kartlar saat yönünde ve tek tek dağıtılır. Her kişiye 13 kart gider. Kağııdı ilk dağıtan kişi aynı zamanda ilk konuşmayı yapacak olan kişidir. Briçte konuşmaların amacı ortaklar arasında iletişim kurarak "ortaklığın" elinin gücünü anlamak ve rakiple yarışarak oyunu ortaklığın üzerine almaya çalışmaktır. Konuşmalar bittikten sonra bir taraf oyunu "kontrat" üzerine alır, diğer taraf ise savunma yapar, kontratı batırmaya çalışır.