Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun yaz eğitim faaliyetlerinde başarılı olan 35 İl'den 64 dağcının katıldığı Zigana Kampı sona erdi. Düzce'yi kampta başarıyla temsil eden Metin Gözütok Düzce'ye döndü. Dağcılık Federasyonunun geçen yılki faaliyet programında yer alan, ancak yeterli kar olmadığı için bu yıla ertelenen Kış Temel Eğitim Kampı 5 Ocak tarihinde Zigana Dağı'nda başlamıştı.

Törenlerle başlayan kampta, Zigana Dağına çıkan 35 ilden 64 sporcu ve 6 antrenör kış eğitim çalışmaları yaptılar.11 Ocak Pazar günü sona eren eğitim sonunda, yapılan teorik ve pratik sınavlarda başarılı olan sporcular, bir sonraki kış gelişim eğitim çalışmalarına katılmaya hak kazandılar.

Zigana Dağları'nda tamamen kış şartlarında gerçekleştirilen eğitimde, dağcılar çadırlarda geceleyerek, beslenmelerini çadır ortamında kendi pişirdikleri yemeklerle sağladılar. Dağcılık Federasyonu tarafından Zigana'da en son etkinlik 1998 yılında yapılırken, kış eğitimin dağcılara faydalı olacağı ve önümüzdeki senelerde tekrarlanacağı bildirildi.