Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayınıyla geniş kitlelere ulaşan, “Kitabın Ortasından” programında bu kez şampiyon Düzcespor konuşuldu. 2 Lig’de güçlü bir mali yapıya sahip olması gereken Düzcespor’a yaptığı büyük bağışla, diğer iş insanlarına örnek olan Düzce’nin başarılı ve hayırsever iş insanı, Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven’in konuk olduğu “Kitabın Ortasından” programı, yine gündeme damgasını vurdu. Türkseven programda, Düzcelilik ruhundan bahsetti ve tüm kentin kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Kapoğlu özverili çalışması ile bu gururu bize yaşattı”

22 yıl aradan sonra şampiyon olan ve 2 Lig’e çıkma başarısını gösteren Düzcespor’un her zaman desteğe hazır olduğunu açıklayan Türkseven, bu başarıyı şampiyonlukla taçlandıran Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu ve ekibine teşekkür etti.  

“Düzcelilik ruhu gelişsin ve kenetlensin diye ailemiz adına Başkanımızı ziyaret ettim” diyen Türkseven, “Kapoğlu ve ekibi Düzcesporumuz’un 22 yıl aradan sonra 2.lige çıkarttı. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Özverili bir çalışma ile bize bu zaferi yaşattı. Zaferler kolay kazanılmıyor. Bizim oradaki amacımız; Düzceliye, Düzcespor’a destek olunmasını hatırlatmak içindi. Bizim yaptığımız maddi destek tabii ki önemlidir, ama onu dile getirmek istemem, burada amacımız Düzcespor’un  Düzce de yaşayan ailelerin yardımı ile bizi bir yerlere  tanıtmasıdır. Düzcespor bizim gurur kaynağımız. Biz Düzcespor için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı. 

“Düzce’deki iş adamlarımızda bir kopukluk var, bir araya gelemiyoruz”

Düzce iş dünyasının Düzcespor’a destek verme davetini yineleyen Tükseven, “Gökhan başkan ekibiyle beraber gecesiyle gündüzüyle çalışıyor. Bu devamlı harcanan ve devamlı tüketen bir iş ve buradan bir menfaat beklenmeyen bir kuruluş. Düzcespor’un ayakta kalabilmesi için kendi varlığını kendi içinde devam ettirebilmesi için ben orada bir adım attım. Amacım; Düzcespor’ a destek çıkmak, Düzcespor tek başına bu işlerin altından kalkamaz, bu işler parayla oluyor. Düzcespor’un kalıcı gelirleri yok. Halkımız maçlara giderek takımına destek çıkıyor. Ben iş adamlarımızın destek çıkmasını istiyorum. Bunun içinde bir sefer vererek değil kalıcı bir iş yaparak destek vermemiz gerekiyor. Ama Düzce’deki iş adamlarımızda bir kopukluk var, bir araya gelemiyoruz. Herkes bireysel güçlü! Bireysel güçle kimse çok fazla ayakta kalamaz. İş adamlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının desteklemesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“Gökhan Başkan yeni transferler yapacak, o yüzden gelire ihtiyaç var”

Kendisinin Düzcespor’a gönül verdiğinin altını çizen Tükseven, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Ben bir iş adamıyım, iş insanıyım, spor camiasında hiç olmadım, sporu bilmiyorum, ama Düzcespor’a gönül veriyorum. Yıllardır söylenen Düzcespor’un kalıcı bir geliri olsun. Düzcespor bir ticarethane değil, Düzcespor galericilik yapsın, lokantacılık yapsın olur mu? Bilemiyorum ama bence olmaz. Düzcespor, halkının faydalandığı yerlerde, Düzceli iş insanları da olabilir. Gökhan Başkan da olabilir bürokratlarda olabilir, Belediye Başkanımız da olabilir. Herkes açık ihaleye girebilir, iş insanları birlik olup, bu ihaleye çıkan yerleri kendi adımıza alıp, Düzcespor’a hediye etmemiz gerekiyor. Oradaki gelir Düzcespor’un olsun, ben bu amaçla söyledim ve bu bir tane değil birkaç tane olsun.  Gökhan Başkan yeni transferler yapacak o yüzden gelire ihtiyaç var.”

“Yetişen yeni neslin spora ulaşması için herkesin elinden geleni yapması lazım”

Düzce’de gençlerin spora ulaşabileceği yerlerin olmadığını belirten Türkseven, şu ifadelere yer verdi:

“Faruk Özlü şu anda bu memleketin başkanı! Kendisi proje adamı,  büyük projeler yapma derdinde. Kalıcı Konutların orada büyük stadyum yapmak için, projeler yapıyor. Altında dükkânlar ve alışveriş merkezleri olacak.  Düzce’de genç neslin spor yapacağı yerler yok. Bunları Düzce’nin Spor İl Müdürü’nün yapması lazım. Gücünün yetmediği yerde, bu memleketin valisi var. Yeni yetişen neslin spora ulaşması için herkesin elinden geleni yapması lazım. Düzcespor 2. Lige çıktı diye seviniyorsak, Düzce’de yaşayan iş adamları, şirketler, aileler Gökhan başkan projeyi getirdi, Faruk Bey’e verdi bekliyoruz diyemeyiz öyle bir şey yok. Bu projelerin arkasında maddi manevi gereken desteği biz de yapacağız. Yapmamız lazım. Ondan sonra Düzcespor futbolunu oynasın, 2. Ligde kalsın, 1. Lige çıksın.”   

“Depremde Düzcespor’un sahibi yoktu, Bayram Ali Kubilay sahip çıktı”

Düzcespor’a geçmişte en büyük desteği başarılı iş insanı ekonomist Bayram Ali Kubilay’ın verdiğine dikkat çeken Türkseven, “ Depremde Düzcespor’un sahibi yoktu. Bayram Ali Kubilay kendi ailesinin arazisine mülküne ev yaptı, konaklama yerleri yaptı. Düzcespor’un futbolcularını yedirdi, içirdi haklarını helal etsin.  Kendi gücüyle kendi parasıyla yaptı bunu. Bunlar önemli konular. Kendisi benim yakınım, Düzce de böyle insanlar var. Düzce de bir kıvılcım yakılması gerekiyor. Benim sivil toplum kuruluşlarında bir başkanlığım yok, bir bağım yok, koltuğum yok. Bunu ticaret odası mı yapar, Sayın Bakanım Faruk Bey mi yapar, milletvekillerimiz mi yapar? Bilmiyorum, ama bir araya gelmek gerekiyor. Ben çağrı yapsam, hangi sıfatla çağrı yapıyorum, ben sadece Düzcespor’a yardım edelim çağrısı yapabiliyorum.  Düzcespor’u konuşalım diyecek bir gücüm ve sıfatım yok. Burada Düzcespor Başkanı Gökhan Kapoğlu’nu ve ekibini destekliyoruz. Sayın Başkanım sen Düzce de yakın görüştüğün görüşmediğin, alışveriş yaptığın, yapmadığın ne kadar iş adamı varsa, birer çikolata yapacaksın gidip birer çayını içeceksin, hepsini Düzcespor kulübüne davet edeceksin, orada istişare toplantıları yapacaksın. Sen 2 sezondan beri ailenin, çoluk - çocuğunun rızkını veriyorsun. Verdin tabii ki, dışardan yardım almışsındır bilemiyorum, ama hiçbir şey yapmadıysan mesaini verdin, zamanını verdin, bunu bir karşılık beklemeden verdin. Artık bir yere geldik ve burada durabilmek için toplumda bir yere gelmiş, adı olan, var olan insanlara gideceksin bunları bir araya toplayacaksın. Getirmek için çaba sarf edeceksin, getiremiyorsan yardım alacaksın. Büyük projeyi çizeceksin Bakanımızın önüne getireceksin Faruk Başkanında üzerine düşeni yapacağına eminim.” ifadelerini kullandı.