Düzce Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Düzcespor eski Başkanı Bayram Ali Kubilay’ın işletmesini yaptığı Evcek Yaşam Alanı gelen misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Düzce’den ve çevre illerden gelen misafirleriyle Düzce’nin ve bölgenin ilgi odağı olan Evcek Yaşam Alanı ve Evcek Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü faaliyetlerine devam ediyor.

Çeşitli spor branşlarıyla ve konaklama hizmetiyle dikkat çeken Evcek Yaşam Alanının Düzce merkeze bağlı Gürcü Çiftlik köyü yığılca karayolu üzerinde 33 dönüm üzerine kurulmuş büyük bir tesistir. Tesisin bir başka dikkat çeken noktası ise atlı safari, atv safari ve yürüyüş parkurlarından oluşan ilk ve en uzun tescilli parkur unvanını taşıyor olması. Zengin menüleriyle, eşsiz doğa manzarası ve çeşitli spor aktiviteleriyle misafirlerini ağırlayan Evcek Yaşam Alanı yaz sezonuna hazırlanarak Doğa ve sporseverleri bekliyor.

Düzcespor eski Başkanı Bayram Ali Kubilay’ın Öncü habere yaptığı açıklamada “Evcek Yaşam Gençlik ve spor kulübünün Düzce’ye yeni bir soluk kazandıracağına eminim” ifadelerini kullanırken sözlerine şöyle devam etti: “Kulübümüzle ilgili soruları Muharrem Bey cevaplayacak. Evcek Yaşam Gençlik ve spor kulübünün Düzce’ye yeni bir soluk kazandıracağına eminim. Biz Evcek Köy Yaşam alanını 2016 yılında kurduk. Sosyal Spor aktivitelerinin bol olduğu bir tesis olsun istedik. Rahmetli dedemizden ve babamızdan kalan yerleri en iyi şekilde değerlendirip yeni nesillere, gelecek evlatlarımıza aynı şekilde bırakalım diye bir çalışmamız oldu. Burası 33 dönümlük arazi üstüne kurulmuş bir yer. Kısacası yeme içme, konaklama, pansiyon türü konaklama tabii bu konularda iddialıyız. 2016 ‘dan beri emekliye emekliye geldik. Hedefimiz 2023 de dimdik ayakta durabilmek. 2023 yılına kadar yapılanmaya devam edeceğiz. Düzce’ye Hobit evlerini ilk biz getirdik. Hobit evlerinde yaşamı halkımıza sunacağız.

Düzce’de olmayanları yapmaya çalışıyoruz diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti. İl içi ve İl dışından gelen misafirlerimiz için, yeme içme konusunda konaklama konusunda Evcek Köy Yaşam Alanı harika sunumlar yapacak. Bunun yanında atv safari, At binme kursları, atlı safari bunların yanı sıra Türk okçuluğu, yürüyüş parkurları mesela şuan Düzce’de tescilli en uzun yürüyüş parkuru Evcek Köy yaşam alanında var.

Misafirlerimiz Evcek tesislerimizden çıkıp 19 km boyunca yürüyüş yapacak ya da safari yaparak yeniden Evcek tesislerimize geri gelecek. Buradan Turizm İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum bu konuda bize yardımcı oldu. Güzel bir safari ve yürüyüş parkuru tescil ettirildi. Bu kazanımlar Düzce’mizi güzel yerlere getirecek ifadelerini kullandı.

“HER YIL ÜSTÜNE KATARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Kubilay’ın ardından konuşan Düzcespor eski Genel Kaptanı Muharrem Özçifçi ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Öncelikle Çilimli Belediyespor için şunları söylemek istiyorum, Çilimli Belediyespor istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Üç sene boyunca nedim Hocayla birlikte yoluna devam ediyor hiç ayrılık yaşamadılar. Bu işi de güzel yapıyorlar tebrik ederim. Bizde karınca kararınca kendilerine hatıra bileti konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Çilimli Belediyespor’ un dünkü müsabakasını da sizin yayınınızdan izledim.

 Bundan sonraki müsabakalarını inşallah kazanacaklar. Fırsatımız olursa Çarşamba günkü maça gitmek istiyorum.  Evcek Köy Yaşam Alanına gelecek olan misafirlerimizi karşılayana bu tesisimiz 2016 yılında kurulup her yıl üstüne katarak büyümeye devam ediyor.  Burada at binme sporu yapılıyordu ama hobi olarak yapılıyordu.  Çocukları atlarla tanıştırıyorlardı. Biz bunu profesyonelleştirmek istedik ve Evcek Atlı Spor Kulübü, Evcek okçuluk var Evcek’ de futbol var, biz zaten senelerce futbolun içinde olduğumu için futbol var, atlı okçuluk var, Türk okçuluğu genel olarak tamamını hocalarımızla birlikte konuşup koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Atla ilgili kısımda günü birlik gelen ailelerimizi çocuklarımızı gençlerimizi herkesi kısa süreli bindirerek hobi olarak atla tanıştırabiliyoruz. Ayrıca profesyonel hocalarımızla at binicili dersleri verilmekte.

Kurslarını tamamlayan kursiyerlerimizi lisanslandırabiliyoruz. Kursu bitiren kursiyerlerimiz lisanslı sporcu olacaklar. Kulübümüz tescilli bir kulüptür. Okçulukta da atçılıkta da lisanslı sporcu yetiştiriyoruz. Atlı ve atv li safarilerimiz var. 19 km lik safari parkurlarımız var. Günlük atlı safarilerimiz var, kısa süreli atlı safarilerimiz var. Konaklamalı atlı safarilerimiz var. Konaklamalı atlı safaride tesislerimizden çıkıp baraj mevkiine gidip orada çadırlar kuruyoruz. Misafirlerimiz o geceyi orda geçirip sabah olunca kahvaltılarını orada yapıp tekrar tesislerimize geri dönüyorlar.  Atv’ ler içinde aynısı geçerli şuanda 11 adet atv’ miz var. 5-6 kişilik gruplar halinde kılavuzlarla birlikte safari yapabiliyorlar. Faytonlarımızda bulunmakta, faytona binmek isteyen misafirlerimiz içinde köy içinde turlar düzenliyoruz.

Faytonu daha çok düğünlere sünnet düğünlerine ve burada bulunan düğün salonumuzda olan düğünlerde kullanıyoruz. Günü birlik kahvaltıya gelen misafirlerimizde binmek isterse köy içinde tur attırıp gezdiriyoruz.”

 “TÜRK OKÇULUĞUNU TANITMAK YAŞATMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Öncü haber Evcek Yaşam Gençlik ve Spor kulübü Türk Okçuluk Eğitmeni Murat Herem’ e de mikrofon uzattı. Herem yaptığı açıklamada “Ben Murat Herem Düzce’de geleneksel spor dallarımız ve Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtmak yaşatmak için mücadele veriyoruz. Bu konuda Düzce’de faaliyet gösteren kurduğumuz kulüplerimiz var. Geleneksel Spor Dalları İl Temsilcisiyim aynı zamanda. Düzok diye kurduğumuz bir kulüp var.

Bu kulübümüzün Antrenörü ve Başkanıyım.  Bu alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geleneksel Türk Okçuluğu bizim tamamen ecdadımızdan kalan usuller ve malzemelerle yaptığımız bir spor. Okçuluk insanlığın yaradılışıyla özdeşleştiriliyor.  Fakat Geleneksel Türk Okçuluğunda kullanılan malzemelerin tekniklerin binlerce yıllık mazisi var. Bununla ilgili değişik bulgular var. Bizde bu bulguların ışığında ecdadımıza yakışır bir şekilde yaşatmaya çalışıyoruz.

Aynı zamanda bu kültürü sadece spor olarak değil, tarihi kültürü de birlikte taşıyarak gençlerimizin milli ve manevi değerleri konusunda da donanım sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Gelen misafirlerimiz Geleneksel Türk Okçuluğu sporuna katılmak isterlerse Geleneksel Türk Okçuluğu eğitimlerini verdiğimiz alanımızda var aynı zamanda atlı okçuluk eğitimlerimizi verdiğimiz alanlarımızda var sağ olsun Evcek Yaşam Gençlik ve spor kulübü ve Evcek yaşam tesislerinin sahibi Bayram Ali Kubilay Bey burada gerekli imkânları sağladılar.

Burada çok rahat bir şekilde ata sporlarımızı yapma imkânı sundular. Gençlerimiz buraya gelerek bu sporu yapabilir, tanıyabilir. Bizlerde elimizden gelen imkânı sağlayacağız. Şehir dışından gelecek olan misafirlerimiz içinde konaklama imkânımızda var.  Evcek yaşam tesislerin her türlü imkân sunulmaktadır herkesi bekleriz.”