Düzcespor, üçüncü lig yolundaki sondan bir önceki engeli de zorlu bir maçın ardından aştı. Normal süresi 0-0 berabere biten karşılaşmanın uzatma dakikalarında Orhan’ın golü ile1-0 öne geçen ve  Çarşamba Belediyespor’u evine gönderen temsilcimiz, son maçını cumartesi günü oynayacak.

Kayseri  Sümer Stadı’nda sağanak yağmur altında oynanan, Düzcesporlu 150, Çarşamba Belediyesporlu 300 taraftarın izlediği  karşılaşmayı, Onur Sönmez yönetti. Karşılaşmayı Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan,  Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Eski Düzcespor Başkanlarından Sadık Dik, İl Genel Meclisi Üyeleri de izledi.

Temsilcimiz karşılaşmayaMahmut, Bedir, Berkan, Eser Batur, Ufuk, Cem, Tandoğan, Can, Tayfun, Eser Berkıl, Erhan on biri ile başladı.

Her iki takım da karşılaşmaya kontrollü başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk dakikaların ardından, karşılaşmanın 15’inci dakikasında Eser’in ortasında topla buluşan Tayfun fırsatı değerlendiremedi. Bu pozisyondan iki dakika sonra arka arkaya üç korner vuruşu kullanan Düzcespor, rakip fileleri havalandırmayı başaramadı. 26’ncı dakika içinde Düzcespor ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonucu, Çarşamba Belediyespor oyuncuları penaltı beklentisi içine girdiler, ancak hakem devam kararı verdi. Karşılıklı ataklar gol getirmeyince ilk yarı 0-0 berabere sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Düzcespor oyuna giderek ağırlığını koymaya başladı. Bu atakların sonucunda 78’inci dakikada Zeki’nin sert şutuna Çarşamba Belediyespor kalecisi engel oldu. Maç ilerledikçe iki takım arasında denge yeniden kuruldu ve karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere tamamlandı.

Yarım saatlik uzatmalarda kontrollü bir oyun sergileyen iki takım, bir süre oyunu dengede tuttular. İlk uzatma devresinin sonlarında Zeki’nin sert şutuna Çarşamba Belediyespor kalecisi geçit vermedi. Hemen ardından Tayfun’un muhteşem şutu auta gitti.

İkinci uzatma dakikası başladığında artık tam nefesler tutulmuş maçın penaltılara gittiği yorumları yapılırken sahneye çıkan Orhan 115’inci dakikada nefis bir yarım vole ile Çarşamba Belediyespor ağlarını havalandırdıve temsilcimiz 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca  temsilcimiz üçüncü lig için son düzlüğe ulaştı.