Düzcespor PFDK kararlarında ceza almadı. Ankara Demirspor maçı öncesinde açıklanan kararlarda temsilcimizin ceza almaması camiada sevinçle karşılandı. Bu durum oyuncular üzerinde daha da ateşleyici bir güç oldu. Geçen hafta alınan galibiyet, hafta içerisinde dağıtılan pirimler ve PFDK'danda ceza gelmemesi ile üst üste güzel haberlerin olması takıma daha da moral kazandırdı. Artık Düzecespor'da yapılacak olan tek şey sahada galibiyet aramak. Ancak Temsilcimizin rakipleri bu kadar şanslı olamadı. PFDK'nın aldığı kararlar şu şekilde:
Orhangazispor Kulübünün, 21.02.2010 tarihinde oynanan Gölcükspor - Orhangazispor müsabakasında, oyuncu uygunluğu taşımayan futbolcuların TFF tarafından belirlenmiş sayılarının müsabaka esnasında aşılmasından dolayı takdiren 5-0 Hükmen Malup sayılmasına,
Bu maç zaten aynı skorla bittiği için sıralamada her hangi bir değişiklik sözkonusu değil. Kırıkkalespor Kulübü kaleci antrenörü Ayhan Çeçlik'in, 28.02.2010 tarihinde oynanan Orhangazispor - Kırıkkalespor müsabakasında, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırılmasına. Maltepespor Kulübünün, 28.02.2010 tarihinde oynanan Keçiörengücü - Maltepespor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 4.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.