Temsilcimiz Düzcespor’un şampiyonluk hedefiyle mücadele ettiği 3. Lig 2. Grup’ta tamamı cumartesi günü oynanan 6. hafta maçları büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Lider Kuşadasıspor’u 2 golle geçen Düzcespor, ligde dengeleri değiştirdi.

Yomraspor show yaptı

Haftanın açılış maçında Elazığ Karakoçan, İstanbul takımı Bayrampaşaspor’u ağırladı. Golsüz biten karşılaşmada takımlar 1’er puanla yetindi.  Aynı dakikalarda başlayan Yomraspor- Kızılcabölük maçındaysa Yomra ekibi adeta show yaptı. Rakibini 5 golle geçen Yomra ekibi 5-2’lik skorla 3 puanın sahibi olarak puanını 9’a çıkardı. Ligde henüz galibiyeti olmayan ve 6 maçta 2 beraberlik 4 yenilgi alan Kızılca bölük takımı 2 puanla ligin dibine demirledi.

 Malatya’da heyecanlı kapışma

Grubun iddialı iki takımı Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile 68 Aksaray Belediyespor’un Malatya‘da oynadıkları maç da futbolseverler tarafından ilgiyle takip edildi. İlk yarısı 1-1 biten müsabakada ikinci yarıda Yeşilyurt ekibi bir golü kendi attı bir de rakip kendi kalesine atınca maçı 3-1 kazandı. Puanını 11’e çıkan Yeşilyurt zirve yarışını sürdürürken Aksaray ekibi 7 puanda kaldı.

52 Orduspor, Siirt’e takıldı

14.30’da başlayan son maçta ikinci sırada yer alan 52 Orduspor, düşme hattındaki Siirt İl Özel İdarespor ile karşılaştı. Maç 0-0 golsüz eşitlikle sona erse de 1 puan almayı başaran 52 Orduspor grubun yeni lideri oldu.

Riekerink’li İskenderun, Iğdır’ı sahaya gömdü

Saat 15.00’te başlayan müsabakada Ankara ekibi Altındağspor evinde Alanya Kestelspor’u ağırladı. İki takım da gol yollarında etkili olamadığı maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İlk kez bir maça Ümit Karan’ın ardından Riekerink’in teknik direktörlüğünde çıkan İskenderunspor, ligin milyonlar harcayan iddialı isimlerinden Iğdırspor’u ağırladı. Etkili olmayan performansıyla bekleneni veremeyen bir görüntü çizen İskenderun ekibi Iğdırspor’u adeta sahaya gömdü. Rakibini 4-1 ile geçen İskenderun puanını puanını 9’a çıkararak zirve yarışında ‘Ben de varım’ dedi. Iğdır ekibi ise 8 puanda kalarak 9. sıraya geriledi.

Düzcespor dengeleri değiştirdi

Aynı saatte son 3 haftayı lider bitirerek Düzce’ye lider gelen Kuşadasıspor’u ağırlayan temsilcimiz Düzcespor, hayati maçı bir penaltı kaçırmasına rağmen 2-0 kazanmayı bildi. Bu sonuçla namağlup devam eden Kuşadasıspor’a ilk yenilgisi tattıran Düzcespor lideri koltuğundan etti. Kendisi de puanını 10’a çıkararak maç eksiği ile liderin 2 puan gerisinde 4. sıraya yükseldi.

İstanbul derbisi çekişmeli geçti

Bu hafta Çarşambaspor da evinde Hacettepespor’u ağırladı. Çarşamba spor 81. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanırken ilk galibiyetini de almış oldu. Haftanın kapanış maçı ise İstanbul derbisine sahne oldu. Şile Yıldızspor evinde Beyoğlu Yeni Çarşı FK’yı ağırladı. Nefesleri kesen maçı maçın son dakikasında attığı golle Beyoğlu ekibi 2-1 kazanmayı bilerek Şile’yi evinde yendi.

Yeni lider 52 Orduspor

Büyük heyecana sahne olan 6. hafta maçları sonucunda 3. Lig 2. Grup’un yeni lideri 123 puanla 52 Orduspor oldu.  2. Sırada 11 puan ve averaj avantajıyla bu hafta liderlikten olan Kuşadasıspor, 3. Sırada da 11 puandaki Maltya Yeşilyurtspor yer aldı. Temsilcimiz Düzcespor da 10 puanla lideirn 2 puan gerisinde 4. sıraya yükseldi. Bu hafta galibiyeti tadan Çarşambaspor 4 puanla 16, Siirt İl Özel İdarespor 3 puanla 17, haftanın bay geçeni Darıca Gençlerbirliği 2 puanla 18 ve Kızılcabölükspor 2 puanla son sırada yer aldı.