3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğa oynayan ve liderliği elinde bulunduran lider Düzcespor, 27. Hafta maçında cumartesi günü deplasmanda düşme hattında olan Ankara ekibi Hacettepe ile karşılaştı. Düzcespor 3 sakat, 1 de sarı kart cezalısı oyuncusundan yoksun çıktığı maça Ersin Aydın, Dede Çelik, Samet Eker, Mikail Koçak, Erçin Ilgaz, Recep Kalkan, Nevzat Bilen,  Timur Kosavalı, Emre Bekir, Osman Boz, Rıdvan Özdemir ilk 11’i ile başladı. 

Rakip 26’da 10 kişi kaldı

Maçın henüz başı sayılabilecek 26. dakikasında rakip takımın kalecisi Turgut Kirveli, ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği için kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı. Düzcespor, 10 kişi kalan rakibine karşı bu dakikadan sonra ataklarla yüklense dahi başarılı olamadı. Maçın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

Hacettepespor 53. dakikada öne geçti

Maçın ikinci yarısında ise rakip kaleye yüklenmesine rağmen Hacettepe karşında bulduğu pozisyonları gole çeviremeyen Düzcespor, 53. dakikada,  ev sahibi takımın 19 yaşındaki genç oyuncusu Sarp Ekinci’nin golüyle 1-0 geriye düştü.  Kırmızı lacivertli takım bu golden sonra Hacettepe karşısında gol arasa da 9O içinde başarılı olmadı.

Beraberliği Muhammet Enes, uzatmalarda sağladı

4 dakika ilave edilen maçta , Samet Eker’in yerine 76. dakikada oyuna giren Muhammed Enes Erdem  önünde bulduğu topu rakip filelerle buluşturarak Düzcespor’un beraberlik golünü kaydetti. Maçta başkada gol olmayınca Düzcespor 27. hafta maçında 1 puanla yetindi.

2 puan Ankara’da kaldı

Takımımız böylece sezonun 2. yarısında 3 maç ile başlattığı deplasman galibiyet serisini, Düzce’de 2-1 yendiği Hacettepe maçında devam ettiremedi ve 52 puanda kaldı. Düzcespor’un maçın ilk yarısının 26. dakikada kalecisinin kırmızı kartla cezalandırılan ve 10 kişi kalan Hacettepe karşısında son dakikalarda attığı tek golle yenilgiden kurtulması ise hayal kırıklığına neden oldu. 2 puanı Ankara’da bırakan kırmızı lacivertli takımın gözü şimdi,, rakiplerinin Pazar günü oynayacağı maçlara çevrildi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ