Geçtiğimiz hafta deplasmanda Dardanelspor’a mağlup olarak play-off yolunda ağır yara alan ve son 3 hafta öncesi teknik direktör değişikliğine giden Düzcespor 32.hafta maçında sahasında Yeşil Bursa’yı 1-0 mağlup etti.

Yeni teknik direktör Cengiz Seçsev ilk karşılaşmasına Salih, Şeyhmus, Berk, Kerem, Emre, Zihni, Mert, Ömer, Oktay, İsmail, Teoman 11’i ile çıktı.

Maçın hafta içi oynanması sebebiyle tribünlerde büyük boşlukların yer aldığı karşılaşmayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve eski milli futbolcu Tanju Çolak da tribünden takip etti.

Düşme hattında korkulu rüya görmek istemeyen Yeşil Bursa önünde karşılaşmaya etkili başlayan Düzcespor 16.dakikada Oktay’ın golüyle öne geçti. Ceza sahası önünde topla buluşan Oktay yerden sert ve düzgün bir vuruş yaparak kırmızı-lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının kalan dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçerken takımların pozisyon bulmakta zorlandığı görüldü. İkinci yarıda skoru koruma kaygısı ağır basan Düzcespor oyunu daha fazla kendi sahasında kabul etti. Yeşil Bursa, Düzcespor’un savunmasını geçemeyince karşılaşma 1-0 sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Düzcespor puanını 50’ye çıkardı ve 6.sırada yer aldı. Play-off mücadelesi verdiğimiz Kırıkhanspor, Çatalcaspor ve Silivrispor’un berabere kaldığı haftada alınan 3 puan kalan 2 hafta öncesi umutları arttırdı. Buna rağmen hala kendisini play-off potasına atamayan Düzcespor kalan 2 maçta 6 puan alarak rakiplerinin ne yaptığı ile ilgilenmeden hedefine ulaşmak istiyor.

Gelecek hafta deplasmanda doğrudan rakibi Çatalcaspor ile karşılaşacak Düzcespor adeta sezonun finaline çıkacak.