3. Lig 2. Grubun şampiyonluğun en güçlü adayı Düzcespor, olumsuz hava koşulları nedeniyle TFF tarafından ertelenen 20. Hafta maçını Düzce 18 Temmuz Stadında sezonun ilk yarısında deplasmanda 1-0 yenildiği İstanbul Şile Yıldızspor ile oynandı. Güzel bir havada, hafta içi olmasına rağmen tüm tribünlerin taraftarlarca doldurup maç boyunca tezahüratlarıyla desteklediği maçta, play off iddiası bulunan Şile Yıldızspor’u ilk yarının  ve ikinci yarının son dakikalarında attığı iki güzel golle 2-0 yenerek  3 Nisan Pazar günü yine kendi sahasında oynayacağı Bayrampaşaspor maçı öncesi  moral buldu.Düzcespor  böylece  puanını 64 yaparak iç saha galibiyetini de 14’e çıkarmış oldu. Düzcespor  aldığı 2-0’lık bu galibiyetle,  30 Mart Çarşamba günü oynanan diğer 20. Hafta erteleme maçında en yakın takipçisi İskenderunspor’un sahasında Denizli Kızılcabölükspor’u 4-2 yenmesine rağmen aradaki 6 puanlık farkı korumuş oldu. 

DÜZCESPOR SAHAYA BU 11 İLE ÇIKTI
Düzcespor, Şile Yıldızspor  maçına, Ersin Aydın, Dede Çelik, Samet Eker,  Mikail Koçak, Murat Gürbüzorol,Oğuzhan Erdoğan,  Recep Kalkan, Nevzat Bilen, Emre Bekir, Alperen Şahin ve Muhammed  Rıdvan Özdemir 11’i ile sahaya çıktı.


SAVUNMA YAPAN RAKİBİ KARŞISINDA 3 POZİSYON BULDU, BİRİNİ GOLE ÇEVİRDİ 
Düzcespor, savunma ağırlıklı bir oyun sergileyen Şile Yıldızspor karşısında  maçın ilk 15. Dakikasında gol yollarında zorlandı. Kırmız lacivertli takım, 18. Dakikada bir gollük pozisyon buldu. Bu dakikada, Samet Eker, rakip cezasına ortaladığı topa kaptan Nevzat sert bir şut çekti. Topa kale direğinin üst köşesinden geri geldi.   40. Dakikada ise Samet Eker’in taşıdığı top ile buluşan Murat Gürbüzerol kafa ile vurmak istedi ancak, top  göğsüne çarparak  auta gitti. 


43. DAKİKADA GELEN GOL 
Düzcespor’un galibiyet golü, 43. Dakikada geldi. Bu dakikada kaptan Nevzat Bilen rakip ceza sahasının dışından yaptığı orta defanstan döndü, Emre Bekir’in önüne düştü. Bu futbolcu güzel bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü Şile Yıldızspor kalecisi Enes Özer’in üzerinden filelerle buluşturdu.   


2. YARI 4 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ 
İlk yarıda başka gol olmayınca, Düzcespor 1-0’lık skorla soyunma odasına gitti Düzcespor ikinci 45 dakikaya sakatlanan Recep Kalkan’ın yerine Onur Şirin’i alarak başladı. Düzcespor bu yarıda uzun süre gol yollarını açmaya uğraşsa da rakip defansın buna izin vermemesi nedeniyle başarılı olmadı.  Düzcespor ikinci yarının ilerleyen dakikalarında birkaç gol pozisyonu bulsa da, 2 golü atmakta zorlandı.   Bol sarı kartın çıktığı 2. Yarıda  Düzcespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal bir pozisyona itiraz edince bu sezonun ilk sarı kartını görmüş oldu.   Maçın ilerleyen dakikalarında itirazları nedeniyle Şile Yıldızspor Teknik Direktörü Serkan Ençetin maçın hakemi Özer Özden’den kırmızı kart görerek saha dışına yollandı.   Maçın 70. Dakikasında Düzcespor ikinci oyuncu değişikliğini yaparak, Mikail Koçak’ın yerine Muhammed Ali Barutçu oyuna dahil oldu.Düzcespor teknik direktörü 1-0 giden maçın 80. Dakikasına gelindiğinde ise iki oyuncu değişikliğine daha giderek, Murat Gürbüzerol’un yerine, Timor Kosovalı’yı, Nevzat Bilen’in yerine de  Muhammed Enes Erdem’i, dahil etti.


 80. DAKİKADA OYUNA GİREN MUHAMMED ENES ERDEM 85. DAKİKADA GOL ATTI 
 Düzcespor, 2. Golünü Samet Eker’in taşıdığı topla buluşan Oğuzhan Erdoğan’ın ara pasını iyi değerlendiren Muhammed Enes Erdem şık bir vuruşuyla rakip fillerle buluşturması ile 85. Dakika da geldi.   5 dakika ilave dakikaların oynandığı maçta, başka gol olmayınca Düzcespor 2-0’lık skorla 3 puan aldı ve 14. İç saha galibiyetini de başarı hanesine yazdırmış oldu.  Maçtan sonra yine galibiyet kutlamaları ve  selfi çekimleri ile taraftarlar ve futbolcular arasında üçlü çekme geleneği devam etti.  


EN YAKIN RAKİBİYLE PUAN FARKI YİNE 6
Düzcespor böylece en yakın rakibi İskenderunspor’un kendi sahasında Denizli Kızılca bölükspor’u 4-2 yendiği 20. Hafta maçlarından sonra 6 puanlık farkla liderliğini sürdürdü.  


Haber: Harun Can Şerbetçi