Açıklamada, Çatalcaspor’un 2016-2017 Futbol Sezonu Müsabaka Statüsü’ndeki Organizasyon ve Sorumluluk maddesinin 5.fıkrasında bulunan “Kulüpler müsabaka yapacakları yere en az 24 saat önce gitmek ve bu statü ekinde yer alan zaman çizelgesine uygun hareket etmek zorundadır.” kuralına aykırı davrandığı için hükmen mağlup edilmesi gerektiği ifade edildi.

Maçın tarafsız sahada ve tekrar oynanmasını isteyen Çatalcaspor yönetimini topa tutan Düzcespor yönetimi açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Bugün Çatalcaspor Kulübünün resmi internet sitesinde yayımlanan haber bizleri gerçekten üzmüştür. Resmi sitede yer alan “ÇATALCASPOR KULÜBÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ KULÜBÜDÜR” cümlesi bizleri derinden yaralamıştır. Çatalcaspor tarafından hem internet sitelerinde hem de sosyal medyada bir algı ve hatta kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu ligde bizler ve diğer takımlar da Dersimspor ile karşılaşmak için Tunceli’ye gitmişlerdir ve burada konaklamışlardır. Temsilci, gözlemci, hakemlerin raporlarına ve TFF’nin 3.lig statüsüne dayanarak Çatalcaspor’un bu özel isteğine TFF’nin ne cevap vereceğini komuoyu gibi Düzcespor Kulübü olarak bizler de beklemekteyiz. Bu olayın takipçisi olacağımızı açık bir dille ifade etmek istiyoruz.  ÇATALCASPOR TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAKIMI DA, 3.LİG 2.GRUPTA BULUNAN DİĞER 17 TAKIM BAŞKA BİR ÜLKENİN TAKIMI MI? diye sormak istiyoruz.