Düzcespor Teknik Direktörü Mustafa Sarıgül ilk 11’den bir oyuncu değiştirmesiyle beraber oyun sistemini de değiştirmesi oyunumuzu çok etkiledi.  Bulut Kaya, Düzcespor takımının oynadığı bütün maçlarda oyun kurucu görevini çok iyi yaparken bu maçta yedekler arasında görüldü. Buna istinaden Yusuf orta sahanın merkezine çekildi, yanında ise Sıddık oynadı. Bu ikili ileriye çıktığında dönmekte zorlanırken 2. bölgede daha fazla oyuncu bulunduran Siirt takımı her zaman orta sahada bir kişi fazla oldu. Bulut Kaya’nın savunmanın önünde oynaması savunma güvenliğini yükseltirken oyunu geriden kurabiliyorduk ama Bulut Kaya’nın olmayışı nedeniyle bütün oyun düzenimizin bozulduğunu gördük.  Mustafa Sarıgül, Siirt maçında büyük risk aldı. Büyük bir kumar oynayıp kaybettiğini gördük. Düzcespor’un bu kadar kötü oynamaya hakkı yok oyuncuların da kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Burada suçlu sadece Mustafa Sarıgül değil oyuncuların da payı büyük.

SAVUNMAMIZ VE KALECİMİZ

Son haftalarda savunmamız çok kötü oynuyor. Arkaya atılan toplarda rakipleri ya döndürüyoruz ya da kaçırıp kalemizde gol görüyoruz. Bunda en büyük etken rakip ileri uçta oynayan santraforların adam paylaşımı yapmamızdan kaynaklanıyor. Bir de top bizdeyken stoperlerin yana açılması ve uzak oynaması ne kadar doğru ise top rakipteyken iki stoperin uzak oynaması o kadar yanlış. İki stoperin top rakipteyken birbirlerine yakın olması gerekiyor. Bu yakınlıkta Abdullah’ın rakip santraforla eşleşmesi Onur’un ise kademede olması gerekirken bunun tam tersi olmakta. Her iki stoperimize bakıldığında Onur’un daha çabuk olduğunu görebiliyoruz. Bu durumda Abdullah rakip santrofor ile eşleşmesi Onur’un kademede olması daha mantıklı olur.

Bazen çok küçük dediğiniz nüanslar maçın skorunu tayin edebiliyor. Düzcespor savunması son iki maçta kalesinde 4 gol görürken savunma güvenliğini iyi yapamadığı için gördüğünü düşünüyorum. Kalecimiz Furkan’a gelince geçen yıl kendisini hayran bırakırken bu yıl büyük düşüş yaşıyor. Nedeni bilinmiyor ama Furkan’ın kendini düzelteceğine inanıyorum.

Son olarak Düzcespor Siirt maçında oyuncu grubunun üzerlerinde büyük yük varmış gibi oynadı. Ben Düzcespor’u şimdiye kadar hiç bu kadar da kötü görmedim. Kötü oynarsınız ama kötü koşamazsınız. Oyuncu grubunda ya kuvvet olarak çalışmamızda eksiklikler var ya da takım surantrene olmuş durumda.  Siirt İl Özel İdare takımı Düzcespor karşısında hiç savunma yapmayarak normal bir oyun ortaya koydu. Çarşamba Türkiye Kupası maçı oynamalarına karşın Düzcespor maçında galibiyeti kaçırdılar. Sanki Düzcespor Türkiye Kupası’nda maç oynamış gibiydi. Müsabaka sonrasında Mustafa Sarıgül istifa ederken yönetim istifasını kabul etti. Mustafa Sarıgül çok iyi insan buraya gelen teknik direktörler içinde kendini Düzce iline sevdiren beyefendi bir kişiliğe sahip. Yolu açık olsun. Bazen olmayınca olmuyor.