Düzcespor taraftarlarının yıllardır beklediği üçüncü lig hayalı, Düzcespor’un Kayseri Atatürk Stadı’nda karşılaştığı Rize’nin Çaykurspor takımını zorlu bir karşılaşmanın sonunda 3-2 mağlup etmesi ile son buldu.

 

 

Karşılaşmayı Ak Parti Düzce Milletvekil Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları, tüm Türkiye’den Düzceli derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda taraftar izledi.

 

 

İlker Meral, Serdar Karakaş, Hüseyin Kocadağlı hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya Düzcespor  Mahmut, Yağız, Berkan, Eser, Ufuk, Cem, Tandoğan, Can, tayfun, Eser Berkıl, Erhan onbiriyle başlarken, Rize Çaykurspor ise, Vahit, Selçuk, İbrahim, Mahir, Yusuf, Gökhan, Erhan, Cemal, Emrullah, Aydın ve Savaş ile sahaya çıktı.

 

 

Karşılaşmanın ilk onbeş dakikası her iki takımın karşılıklı birbirini yoklaması ile geçti. Karşılaşmanın 19’uncu dakikasında Çaykur Rize takımından Aydın, takımını 1-0 öne geçiren golü attı . Bu golün ardından iyice rakip takıma yüklenmeye başlayan Düzcespor ekibi, 30’uncu dakikada Cem’in ayağından golü bularak durumu 1-1 yaptı. Golün ardından çok geçmeden Düzcespor Tayfun’un ayağından ikinci golü bularak 2-1 öne geçmeyi başardı.

 

İlk yarının son dakikalarında Tayfun’un müsait pozisyonda topu değerlendirememesi üzerine kalecinin vuruşu ile bir anda gelişen Çaykurspor atağında Düzcespor’dan Berkan’ın kendi kalesine attığı gol ile ilk yarı 2-2 berabere sonuçlandı.

 

 

Düzcespor ikinci yarıya da atak başladı. 52’nci dakikada Cem’in rakip kale önünde kullandığı serbest vuruş auta çıktı. Çaykurspor’un 58’inci dakikada geliştirdiği bir akında girilen ikili mücadele sonucunda Rize ekibi penaltı beklerken, hakem köşe vuruşunu işaret etti. 60’ıncı dakikada Erhan ile gole yaklaşan Düzcespor bu atağın ardından gelen korner vuruşunu da değerlendiremedi. 67’nci dakikada,  Erhan yeniden sahneye çıktı ve takımını 3-2 öne geçiren tarihi golünü attı.

 

 

Bu dakikanın ardından maçı kontrollü bir şekilde sürdüren Düzcespor, ihtiyatı elden bırakmadan rakip kalede gol aradı. 82’inci dakikada Eser dördüncü gol fırsatını değerlendiremedi. Bu dakikalarda skoru eşitlemek için iyiden iyiye bastıran Çaykurspor, zaman zaman Düzcespor kalesinde tehlike oluşturdu.. Hakem 90 dakikalık süreye 5 dakika daha ilave edince stadda adeta nefesler kesildi. Karşılıklı ataklarla geçen bu beş dakika da gol getirmeyince maç Düzcespor’un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

Bu galibiyet ile Düzcespor yıllardır özlemini çektiği profesyonel lig kapısını aralayarak üçüncü lige çiktı.

 

 

.

.