3. Lig 2. Grup temsilcimiz Düzcespor, 2021-2022 sezonunun 4. haftasında Kocaeli takımlarından Darıca Gençlerbirliği ile Düzce 18 Temmuz Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Düzcespor sahaya; Ersin, Onur, Dede, Samet, Mikail, Murat, Oğuzhan, Erçin, Nevzat, Emre ve Osman ilk 11’iyle çıktı. Düzcespor, hemen başında baskı kurduğu maçın 5. dakikasında, Emre Bekir’in ortasına iyi çıkan Dede  Çelik düzgün bir kafa  vuruşu ile topu fillerle buluşturdu. Düzcespor, böylece rakibi Darıca Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti.

İLK YARI SAHADA YOKTUK, KALEMİZDE 2 GOL GÖRDÜK

Kırmızı Şimşekler taraftar gurubunun yalnız bırakmadığı ve maç boyunca desteklediği Düzcespor, ilk yarıda, kullandığı kornerleri ve pozisyonları cömertçe harcadı. Zaman zaman durarak ve tutuk oynayan Düzcespor, bunun cezasını 30. dakikada, Darıca Gençlerbirliği futbolcusu Furkan’ın ayağından yediği golle ödedi. Maç da 1-1’e geldi.

Bu golden sonra galibiyet golünü bekleyen Düzcespor, tersine kaleci Ersin’in de büyük hatasıyla rakip oyuncu Behiç’in ayağından kalesinde 2. golü gördü. Kaptan Nevzat da hakeme itirazdan sarı kart gördüğü ilk yarı, Düzcespor’un 2-1 mağlubiyetiyle kapandı.

İKİNCİ YARI ZORLANDIK AMA BAŞARDIK            

Düzcespor, ikinci yarıya yine tutuk ve gol yollarında etkili olmayan, kazandığı korner atışlarını skora yansıtamayan bir oyun sergiledi. 62.dakikaya gelene kadar gol arayışları içinde olan kırmızı-lacivetli takımımız, Samet Erkin’in kanattan yaptığı orta ile topla buluşan, Murat Gürbüzerol’un kafa vuruşu ile maçı 2-2’ye taşıdı.

PENALTI GOLÜ 3 PUAN GETİRDİ

Zaman zaman sert geçen maçta Düzcespor, orta sahada bulduğu topla rakip cezasına giren Oğuzhan  rakip tarafından düşürülence maçın hakemi Erdoğan Özkaya, tereddütsüz  penaltıyı gösterdi. Atışı Kaptan Nevzat yaptı ve takımını 3-2 galip öne geçiren golü attı.

5 dakika ilave edilen maçta,  Düzcespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, son 15 dakikaya kadar oyuncu değiştirmedi.Maçı son dakikalarında oyuna Murat Gürbüz Erol’un yerine, Turgay Keleş; Oğuz Erdoğan’ın yerine de Metehan Biçer girdi. Maçta başka gol olmayınca Düzcespor sahadan 3-2 galip ayrıldı ve bir maç eksiği ile puanını 6’ya çıkardı.

Maçın bitiminde galibiyet sevinci vardı. Düzcesporlu futbolcular, Teknik Direktör Yavuz İncedal ve yardımcıları el ele tutuşarak maraton tribününe giderek Kırmızı Şimşekler taraftar grubu ve diğer seyirciyle birlikte galibiyeti kutlayıp bir de kendi aralarında galibiyet selfisi çekti. Düzcespor böylece, oynadığı 3 maçta 2 Galibiyet 1 yenilgi alarak puan cetvelinde, 12. sıradan 6. sıraya yükseldi.

DÜZCESPOR’UN GRUBUNDA TOPLU SONUÇLAR:

52 Orduspor:2-Kızılcabölükspor:1, Altındağ:2-Hacettepe:0, Elazığ Karakoçan:4- Siirt Özel İdare:2, Malatya Yeşilyurt:1- Beyoğlu Yeni Çarşı:1,  Yomraspor:2  68 Aksaray:0- Çarşambaspor:1, Kuşadasıspor:3, iskenderun:3- Antalya Kestel:3, Bayrampaş:1 Iğdır:1-

Bu sonuçlardan sonra Kuşadasıspor, 10 puanla lider, aynı puanla 52 Orduspor, 2’nci, Iğdırspor, 7 puanla 3’ncü, Elazığ  Karakoçan 4ncü  ve Malatya Yeşilyurtspor  5. Sıraya yükseldi. 6 puanlI Düzcespor ise 6’ncı duruma geldi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ