Beyköy Belediyespor’un elenmesinin ardından Türkiye Şampiyonası’nda Düzce’nin umudu olan ve tüm futbolseverlerin dikkatlerini üzerine çevirdiği Düzcespor, Ankara 19 Mayıs Stadı Yan Sahasında karşılaştığı güçlü rakibi Ereğli Belediyespor’u uzatma dakikalarının ardından atılan penaltılar ile mağlup ederek şampiyonanın dışına itti.

Karşılaşmayı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal,  Eski Düzce Belediye  Başkanı Ruhi Kurnaz, Eski Milletvekili Necmi Hoşver ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Düzcesporlu taraftarlar da izledi.

 Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun yan sahasında Balıkesir bölgesi hakemlerinden Sacit Keşkek’in yönettiği karşılaşmaya temsilcimiz tutuk başladı. İlk onbeş dakikanın ardından dengeyi sağlayan Düzcespor, rakip kaleyi yoklamaya başladı. 22’nci dakikada Ereğli Belediyespor’dan Coşkun’un şutu Düzcespor direğinde patladı. İlk yarı her iki takımın karşılıklı atakları ile geçerken, her iki takım da rakip ağları havalandırmayı başaramadı.

Düzcespor ikinci yarıya hızlı başladı. 47’nci dakikada bu kez da Düzcespor’dan Zeki’nin şutu Ereğli Belediyespor kalesinin direğinde patladı. Aradan Üç dakika geçmeden Tayfun’un şutu Ereğli belediyespor’un ağları ile buluştu ve Düzcespor 1-0 öne geçti. Düzcespor’un sevinci uzun sürmedi, hemen bu golün ardından Ereğli Belediyesporlu Uğur’un golü Düzcesporlu seyircilerin sevincini kursağında bıraktı ve 1-1’lik beraberliği sağladı.

Karşılaşmanın 55’inci dakikasında Düzcesporlu Cem düşürüldü ve Hakem Sacit Keşkek penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlağı penaltı noktasına koyan Can’ın kullandığı penaltı kaleci tarafından kurtarılırken , tribündeki Düzceli taraftarlar hayal kırıklığı yaşadı.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlanırken iki devre onbeşer dakikalık uzatma devrelerine de Düzcespor hızlı başladı. İlk uzatma dakikasının son dakikalarına kadar rakip kaleyi bunaltan Düzcespor’dan Cem, güzel bir vuruş ile topu ağlara göndererek Düzcespor’u yeniden 2-1 öne geçirdi. İkinci uzatma devresine geçildiğinde oyun başa baş devam ederken, bu devrenin sonunda Ereğli Belediyespor’dan Recep’in attığı gol yeniden beraberliği getirdi ve karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Penaltı atışlarına geçildiğinde, ilk beş penaltıda her iki takım birer penaltı kaçırırken eşitlik bozulmadı. Daha sonra süren atışlarda eşitlik sürerken Ereğli Belediyespor’dan Uğur penaltı kaçırınca maç penaltılarla 10-9 Düzcespor’un lehine sona erdi.

Karşılaşmanın ardından Düzcespor tribünleri bayram yerine döndü. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in sonuç nedeniyle galibiyet primini katlama sözü verdiği öğrenildi.