Ankara Grubu’nda mücadele eden Düzcespor’un, grubun favorisi olan Ereğli Belediye spor ile yaptığı maç nefesleri kesti.  Maç için çok sayıda Ereğlili ve Düzceli taraftar tribünlerde yerini önceden aldı.

 

Kıran kırana oynanan maçta maçın normal süresinde ve uzatma dakikalarında iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Düzcespor’u izlemek için Ankara 19 Mayıs 1 No’lu sahaya giden taraftarlar, ölüp ölüp dirildiler ve maçın sonunda Düzcespor yeniden doğmanın coşkusunu yaşadı.

 

 Normal Süresi 1-1 berabere biten, uzatma dakikalarında da 2-2 sona eren karşılaşmada, penaltı atışlarına geçildiğinde adeta sahada nefesler kesildi. Penaltı atışlarında uzun süre beraberliğin bozulmaması sahadaki gerilimi arttırdı.

 

Penaltı atışları sona erdiğinde maçı 10-9 önde kapatan Düzcesporlu oyuncular ve tribündeki seyirciler büyük bir coşku yaşarken, Ereğli Belediyespor oyuncuları ise sahada adeta yığılıp kaldılar.

 

Sahadaki coşku soyunma odasında da devam etti. Kendilerini soyunma odasında ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten primi ikiye katlamasını isteyen futbolculara cevap olarak konuşan Keleş, primin üçe katlanacağını söyledi.

 

Teknik direktör Zafer Göncüler ise oyuncularından galibiyet coşkusuna kendilerini fazla kaptırmamalarını, asıl coşkuyu Pazar günü oynanacak olan grup finalinden sonraya saklamak gerektiğini söyledi.

 

Düzcespor maçı için takımı Ankara’ya götürmek üzere Düzce Belediyesi bir otobüs tahsis ederken, Beyköy ve Çilimli Belediyeleri de taraftarlar için birer otobüs gönderdi. Düzce Belediyesi’nin diğer hizmet otobüsü de Düzce’de cenaze ve sosyal işler için kullanılıyor. Bu nedenle diğer ilçe belediyesinin ulaşım katkıları daha fazla anlam kazanıyor.

 

Düzcespor Cuma Günü 15.30’da  Ankara 19 Mayıs 1 No’lu sahada Sivas Özel İdare takımı ile karşılaşacak. Temsilcimiz bu takımı yenerse yine aynı saatte 19 Mayıs 2’no’lu sahada karşılaşacak olan Samsun Atakum Belediyespor ve Sinop Ayancık karşılaşmasını kazanan takım ile Pazar günü grup finali oynayacak.