Düzcespor’da zor geçen sezonun ardından kongre sürecine girildi. Başkan Saygun’un son yaptığı açıklamada sitem dolu sözler sarf etmesi, yeni dönemde başkanlık düşünmediğini gösterdi. Saygun’un aday olmaması durumunda Düzcespor yeni yönetiminin nasıl olacağı sorusu ise geçen yıllarda olduğu gibi kulübe gönül verenleri kara kara düşündürüyor. Hafta sonu yapılacak kongrede şu ana kadar hiçbir ismin başkan adayı olarak ortaya çıkmaması endişe yaratırken mevcut durum akıllara ‘Düzcespor sezona sancılı girecek mi?’ sorusu getiriyor.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de kongreye dair hiçbir açıklama yapmaması ve yeni dönemde başkanlık için aday olma fikri taşıyanların bu fikre sıcak bakmamaları belirsizliği artıran etkenler oldu.

Başkan Mehmet Saygun’un kongrede yeniden adaylığa mesafeli olmasına karşın Düzcesporlu taraftarlar sosyal medya üzerinden Saygun’a destek veriyor. Sosyal medyada görüşlerini dile getiren taraftarlar Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve milletvekillerinin Başkan Saygun’u ikna etmelerini istiyor. Düzcespor’un kongrede kaderine terk edilmesini istemeyen kırmızı lacivertli taraftarlar yeni sezona kayyumla girmek istemediklerini açıkça ifade ediyor.

4 Haziranda çoğunluğun sağlanmasının beklenmediği kongrenin bir hafta sonra çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağı biliniyor.