Düzcespor’un son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbolun bir an önce toparlanması amacıyla kulüpte köklü değişiklikler gerçekleşti. Düzcespor’un geçtiğimiz hafta ligin 20. hafta mücadelesinde Adıyaman 1954 Spor deplasmanında 2-0’lık skorla mağlup olmasının ardından takımın mevcut teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç ile yollar ayrılmıştı.

Dün Düzcespor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklama ile takımın yeni teknik direktörünün Osman Özdemir olduğu kamuoyuna açıklanmıştı. Gözlerin Düzcespor’un yeni teknik direktörü Osman Özdemir’e çevrilmesinin ardından Özdemir, yaptığı özel açıklamalarla takım üzerinde gerçekleştirdiği analizleri ve stratejileri anlattı. Takım üzerinde yaptığı tespitleri ve analizleri aktaran deneyimli teknik adam Özdemir, “Şu anda takım hedefi olan bir takım. Yarışın tam göbeğindeyiz. Diğer takımların şansı ne kadarsa bizim de o kadar.” ifadelerini kullanarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Hem benim için hem de kulüp için inşallah hayırlısı olur. Düzce yıllardır tanıdığımız bildiğimiz, futbol şehri diye bilinen bir yer. Tabii ki böyle bir takımın içinde görev almak açıkçası bizi gururlandırdı. Başkan ve yönetime ben bu konuda teşekkür ediyorum. Şu anda takım hedefi olan bir takım. Yarışın tam göbeğindeyiz. Diğer takımların şansı ne kadarsa bizim de o kadar. Avantajlarımız var, dezavantajlarımız var. Tabii ki takımı yeni tanıyorum. Daha önce çalıştığım oyuncu yok. Ama dün akşamdan beri maç ve televizyon yayınlarından takımla ilgili gerekli bilgileri almaya gayret ediyorum. En kısa sürede de bunu daha iyi hale getirmek isterim.

Düzcespor’un şampiyonluk hedefi var. İnşallah bunu gerçekleştiririz. Böyle bir görevin içinde olmak benim için çok onur ve mutluluk verici. Bugün ilk idmanımıza çıktık. Oyuncuları tanımaya çalışıyorum. Oyuna yönelik antrenman yaptık. İnşallah iyi olacak. İçeride oynayacağımız bir maç var. Başlangıcımızı iyi olur, sonu da iyi olur. Tek bir hedef var burada. Herkesin, yönetimin, taraftarın istediği şampiyonluk.”

“HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Düzcespor’un basit şekilde gol yemesinden ve takım üzerinde planladığı oyun sistemine de değinen Özdemir sözlerine şöyle devam etti:

Ligin artık son 15 haftası gibi bir durum var. Yani burada takım üzerinde çok erin değişiklikler yapmaya gerek yok. Gördüğüm kadarıyla çok derin bir kadro da yok. İzlediğim maçlarda sizin de saptadığını kolay gol yeme alışkanlığı olabilir, bu her takımda var. Ama bunu en aza indirmemiz lazım. Bu konuda hata yapma lüksümüz yok. Oyuncularımızı uyarmamız gerekiyor. Fakat oynadığımız bu ligde özellikle bize karşı oynayacak olan takımların oynatmama gibi bir düşüncesi bizim için büyük bir dezavantaj.

Yani karşıdaki takımın da amacı oynamak, oyunu güzelleştirirsek olsa işlerin ben daha kolay olacağını düşünüyorum. Ama bu ligde maalesef bu değil. Biz elimizdeki kadrodaki oyuncuların ve yeteneklerinin farkındayız. Biz kendi oyunumuzu oynamaya gayret edip, iyi neticeler almak istiyoruz. Bu kolay gol yeme alışkanlığını önce mental anlamda düzeltmemiz lazım. Sonra sahaya dökmemiz gerekiyor. Düzeltilmeyecek bir konu değil. İnşallah bunu çözeriz. Bugün çocuklarla yaptığımız konuşmada da zaten bu konunun üzerinde biraz durduk. Biraz da işlersek sahanın işçinde inşallah düzeltiriz.”

“BU BİR EKİP İŞİ”

Yıllardır beraber çalıştığı bir ekibi olduğunu vurgulayan Özdemir, konuşmasını şu şekilde noktaladı: Bizim antrenör kadromuzda 2 yardımcı antrenör, 1 analiz, 1 de kaleci antrenörümüz var. Yıllardır beraber çalıştığım bir kadro. Çok başarı yakaladık. Başarısız olduğumuz günler de oldu ama bu bir ekip işi. İnşallah bu teknik kadroyla bu için üstünden gelmeye gayret edeceğiz.”

HABER: F. UÇAR