Düzcespor’da yönetimi kimin üstleneceği sorusu bir türlü karşılık bulmazken, spor çevrelerinde farklı senaryolar üretiliyor.

 

Düzcespor Kongresinin katılımın  düşük olması  nedeniyle ertelendiği tarihe dört gün kala, muhtemel başkan adaylarının profesyonel ligdeki bir takım ile süper amatördeki bir takımın başarılı olması için gereken bütçeler arasındaki farkın büyüklüğü nedeniyle endişeli olduğu ifade ediliyor.

 

Süper amatör’de iken sürekli olarak ortaya konulan Profesyonel lig amacının gerçekleşmesi ile birlikte, her şeye yeniden başlanıyor. Düzcespor’da başkan adayı olarak isimleri ön plana çıkan kişiler birer birer aday olmadıklarını  açıklarken, adaylık başvurusunda bulunacağını belirten Cemal Aksan dışında talipli görünmüyor.

 

Süper Amatör’de mücadele eden Düzcespor’un lig koşullarının çok üstünde, 200 Bin YTL’nin üstünde  bir bütçe ile takım kurduğu, bu sene üçüncü ligde mücadele ederek başarılı olacak bir takımı kurmak için çok daha büyük bir maddi desteğin gerektiği ifade ediliyor. Bu maddi desteği sağlayacak sponsor veya sponsorlar bulunmadan kurulacak olan takımın başarılı olması güç göründüğünden, takımın üçüncü lig rotasını çizecek bir başkan adayı bulunmakta güçlük çekiliyor.

 

Senaryolardan biri eski yönetimin bir şekilde devam ederek başarısını üçüncü lig yolunda da devam ettirmeyi denemesi şeklinde  dile getiriliyor. Başka bir senaryoda ise, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Düzcespor başkanlığı için ikna edilerek, özel sektörden bulunamayan mali kaynak sorununun çözülmesi. Spor çevrelerinde Aksan ve diğer adayların bu seçeneklerin denenmesinin ardından gündeme gelmesi görüşünün oldukça yaygın olduğu dikkat çekiyor.