Düzcespor’un üçüncü lige çıkması ile birlikte Süper Amatör’de dengeler değişti.. Takımların arasındaki güç dengesinin birbirine daha yakın olmasının  önümüzdeki sezon Süper Amatör’e ayrı bir tat kazandırması bekleniyor.

 

Süper Amatör’de mücadele edecek olan, Beyköy Belediyespor, Kaynaşlı Belediyespor, Akçakocaspor, Düzce Belediyespor, Çilimli Belediyespor, Yığılcaspor, Cumayeri Belediyespor’a bu sene Yeni Taşköprüspor, Gümüşova Belediyespor ve Doğanlıspor eşlik edecek.

 

Yeni Taşköprü ve Gümüşova ekipleri gruplarında yaptıkları mücadele sonucunda Süper Amatör’e çıkarken, Doğanlıspor ise, Düzcespor’un üçüncü lige yükselmesi nedeniyle ortaya çıkan boşlukta Süper Amatör’de yerini aldı.

 

 Bu takımlar Düzcespor’un yokluğunda yeni dengeleri gözeterek mücadele etmek durumunda kalacaklar. Süper Lig’de takımların yeniden amatör takım anlayışına geri dönmesi ve takım maliyetlerinin düşmesi bekleniyor.

Üçüncü Lige yükselen Düzcespor’un bazı oyuncuların Üçüncü ligde oynayamayacak olmaları nedeniyle yeniden amatöre dönmelerinin beklenmesi, gelecek senenin zirvesine oynamak isteyen takımların dikkatlerinin de bu yöne  çevrilmesine neden olacak.

 

Düzcespor’un gitmesinin bir başka etkisi de bu zamana kadar ikinci takım olmak için mücadele eden takımların, ilk ikiye girerek profesyonel ligleri zorlamayı hedeflemesi olacak. Bu durumun Süper Amatör’de fikstür savaşını daha da  heyecanlı hale getireceği değerlendirmeleri yapılıyor.