“9 yıl şerefle formasına giydiğim Düzcespor'un şu anda içinde bulunduğu durum beni çok üzüyor” diyen Özbek, Düzce Gençlik'le Düzcespor'un birleşmesi sonucu Düzceli futbolculardan oluşan kadronun üçüncü Profesyonel Lig tarihinin ilk şampiyonluğunu elde ettiğini söyledi.
Galatasaray'dan teklif geldi
Kırmızı lacivertli takımın Düzceli futbolcularla yıllarca başarıdan başarıya koştuğunu dile getiren Feridun Özbek, “Biraz para bulunduktan sonra daha da başarılı olmak hatta 1. lige çıkabilmek için 100 bin 150 bin lira verilerek dışardan onlarca transfer yapıldı. Ama oluşturulan bu kadro beklenen başarıyı yakalayamadı. Daha sonra bu futbolcuların gönderilmesiyle birlikte sezon sonuna doğru yeniden Düzceli futbolculara şans verildi ancak takım küme düşmekten kurtulamadı. O sezon başında örneğin benim mukavelem bitmişti, ben ve benim gibi olan çok sayıda Düzceli futbolcuya 'Siz Düzceli'siniz, çıkın parasız oynayın' teklifi yapıldı. Ben ve arkadaşlarımın çoğu da “Biz Düzceliler bu takımı buralara kadar getirdik. Dışarıdan gelenlere çuvalla para veriyosunuz, bizden de parasız oynamamızı istiyortsunuz” dedik ve mukaveleyi imzalamadık. Bu teklif beni ziyadesiyle üzmüştü, kırılmıştım ve futbola küserek o sezon futbolu bıraktım. Düzcespor'da oynadığım yıllarda Galatasaray'a karşı oynarken beni izleyen Galatasaray'ın önemli isimlerinden Gündüz Kılıç benim futbolumu çok beğendiğini ve Galatasaray'a transfer etmek istediğin söyledi. Galatasaray Kulübü'nden bana yapılan transfer teklifi üzerine babam olmadığı için anneme sormam gerektiğini söyledim. Ve anneme teklifi ilettikten sonra 'İstanbul uzak, sen burda memleketinde Düzce'de Düzcespor'da oynamaya devam et. Ben başka bir yere gitmeni istemiyorum' dedi. Annemin söylediği bu laf benim için bir emirdi. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü'ne gittim ve annemin izin vermediğini, transferin gerçekleşemeyeceğini söyledim.” diye konuştu.
Burada top oynayamayanı sopayla döverim
Düzcespor'un şu anda amatör ligde oynamasının kendisi için bir zul olduğunu belirten Özbek, “Düzce'nin ismi Düzcespor'la duyulmuştur. Düzce'nin il olmasına Düzcespor'un büyük katkı sağladığına inanıyorum. İlin gelişmesi için Düzcespor'un yeniden başarılı günlere dönmesi lazım. Başarı için de Düzce'nin sporunu yönetenlerin Düzceli gençlere güvenmeleri lazım. İmkan sağlanırsa yüzde 95'i Düzceliler'den kurulacak olan bir Düzcespor'un en fazla 10 yıl içinde birinci lige çıkacağına inanıyorum. Bizim dönemimizde Düzce şehir stadında maçtan önce kepçelerle, dozerlerle çamurlar kazınıyordu. Kömür tozu dökülerek sahanın zemini biraz düzeltildikten sonra maçları oynuyorduk. Şehir stadının şu andaki durumu çok mükemmel, yemyeşil çimlerle kaplı. Burada top oynayamayan futbolcuyu ben sopayla döverim. Tesisler güzelleşiyor, para kazanılıyor, iş Düzceli gençlere güvenerek onları başarı yolunda desteklemekten geçiyor” dedi ve “Ben her zaman Düzcepor'un yanındayım, emrindeyim “ diyerek sözlerini tamamladı.