3. Lig 2. Grup’ta şampiyonluğa giden yolun en kararlı takımı lider Düzcespor’da, çarşamba günü Düzce’de oynadığı ve 0-0 biten İskenderunspor maçının ardından 2. Lig yolunda sezonun son 4 maçı için maraton başlıyor. 68 puanlı lider Düzcespor, 35. hafta maçında sezonun iyi takımlarından ve play off iddiasında olan 52 Orduspor deplasmanına çıkacak.

Kalbimiz Ordu’da atacak

17 Nisan Pazar günü saat 15.00’te başlayacak olan maçın hazırlıklarını deneyimli teknik adam Yavuz İncedal ve teknik heyeti nezaretinde perşembe gününden itibaren sürdüren Düzcespor kafilesi, son çalışmasını Şıralık’taki kendi tesislerinde tamamlayarak cuma günü uçakla Ordu’ya gitti. Düzcespor’da hedef, Ordu deplasmanından galibiyete dönerek şampiyonluk önemli bir kazanım daha elde etmek.

Rıdvan dışında eksik yok

Sakat futbolcunun bulunduğu kırmızı lacivertli takımda sarı kart cezalısı Rıdvan Özdemir bu maçta forma giyemeyecek. Yeni Ordu Stadı’nda oynanacak olan 52 Orduspor- Düzcespor maçını Elazığ bölgesinden klasman hakemi Ahmet Turan Timuroğlu yönetecek.

3 kez Düzcespor, 1 kez 52 Orduspor güldü

Artık şampiyonluk düğümünün çözüleceği günlere az kala, önemli maçta istatristikler Düzcepsor2un favori olduğunu gösteriyor. Futbol tarihinde Düzcespor ve 52 Orduspor bu güne kadar 7 kere karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 3’ünde Düzcespor gülerken, 1’ini Ordu ekibi kazandı. 3 maç ise golsüz eşitlikle bitti.

4 maçta 7 puan lazım

En yakın rakibi Iğdırspor’dan 5, üçüncü sıradaki İskenderunspor’dan ise 6 puan önce olan Düzcespor’da şampiyonluk sevinci için kalan 4 maçta, rakipleri tüm maçlarının durumunda 7 puan gerekli. Bu maçtan 3 puan almak isteyen kırmızı lacivertliler son 3 maçta da 4 puanın üzerine çıkarak kenti sevince boğmak istiyor.

‘Bu grubun en güçlü şampiyon adayı Düzcespor’dur’

Ordu deplasmanı öncesi Manşet Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulunan Düzcespor teknik Direktörü Yavuz İncedal, “52 Orduspor karşısında da İskenderunspor maçında oynadığımız futbolu oynayacağız. Rakibimizi yenecek güçteyiz.  Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bu grubun en güçlü şampiyon adayı Düzcespor’dur.” dedi.

Iğdır ve İskenderun evinde

Düzcespor deplasman maçı için konsantre olurken en yakın takipçisi 63 puanlı Iğdırspor, lige flaş bir giriş yapsa da devamını getiremeyen 44 puanla 8. sıradaki Kuşadasıspor’u ağırlayacak. Düzcepspor’un son hafta maçında yenişemediği 62 puanla üçüncü sıradaki İskenderunspor da yine evinde 47 puanlı grup 7.’si Şile Yıldızspor ile karşılaşacak.

HABER: Harun Can Şerbetçi