Maç, güzel bir havada, maraton tribünün dolu, kapalı tribünün kısmen dolu olduğu bir ortamda, kırmızı-şimşekler taraftar grubu başta olmak üzere tüm tribünlerin desteğini alan Düzcespor’un bu galibiyeti tüm Düzce’yi mutlu etti. En yakın rakibi İskendurunspor’un deplasmanda yenilmesiyle aradaki puan farkını 4 yapan Düzcespor, böylece liderliğini bir kez daha sağlamlaştırmış oldu.

İLK YARI, İYİDİK,  KAÇIRDIK, AMA BİR GOL BULDUK

Düzcespor, 3 hafta önce oturduğu liderlik koltuğunu da iç saha galibiyet serisini de, profesyonel ligde ilk defa karşılaştığı Elazığ Karakoçanspor maçında da bırakmadı. Güzel bir havada, maraton tribünün dolu olduğu, kapalı tribününde yer yer boşluklar olduğu maçta, Düzcespor, ilk 45 dakika rakibine oranla oyuna hızlı başladı. Bu dakikalarda, rakip kaleyi yoklayan Düzcespor, kaptan Nevzat’ın pasıyla buluşan Oğuzhan Erdoğan kaleciyle karşı karşı kalsa da topu üstten auta attı. Düzcespor bu yarıda, Murat Gürbüzerol, Nevzat Bilen, Samet Eker ile gol pozisyonları yakalasa da rakibine gol atmayı başaramadı. Maçın 36. Dakikasında, Düzcespor aradığı golü buldu. Bu dakikada, topla buluşan Samet Eker düzgün bir vuruşla Düzcespor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol taraftarı, coşturmaya yetti. Maçta rakibin ilk 45 dakikada gollük pozisyonları vardı, ancak defansımız ve kalecimiz Ömer Faruk rakibe fırsat vermedi.

İKİNCİ YARI BOCALAYINCA KALEMİZDE GOLÜ GÖRDÜK

İlk yarıda Düzcespor yine iyi başladı, ancak orta sahada zaman zaman kaptırılan toplarla rakip Elazığ Karakoçanspor‘un kalemizde tehlike oluşturmasına neden oldu. Düzcespor ceza sahasında içinde buluşan rakip oyuncu İlhan, Kaleci Ömer’in tuttuğu topu elinden kaçırmasını fırsat bilerek sert bir şut çekerek takımına beraberlik golünü 67. Dakikada atmış oldu.  Bu golle maç 1-1 eşitliğe neden oldu.

RAKİBİN TEK GOLÜNE 2 TANE GOLLE ACELE CEVAP DEDİK

Düzcespor, kalesinde gördüğü bu golden sonra biraz diri oynamaya başladı. Bu canlı futbol oynamasının ödülünü, 70. Dakikada Kaptan Nevzat’ın rakibi kalenin çaprazından attığı enfes golle gördü. Düzcespor böylece, rakibi karşısında tekrar öne geçti ve tribünler yine şahlandı. 

ŞARKILAR LİDER İÇİN SÖYLENDİ

Bu golle şaşkına dönen rakip Elazığ Karakoçanspor, Düzcespor’a yine gol pozisyonları vermeye başladı. Dakika 80’de geriden taşınan topun orta saha oyuncularının Murat Gürbüzerol’a alda at der gibi verdiği pas gol olunca Düzcespor, 3-1’lik skoru yakalamış oldu. Bu golden sonra rakip Karakoçanspor kalemizi yoklasa da gol atma başarısı gösteremedi. Düzcespor da böylece kendi evindeki galibiyet serisine bir yenisini ekledi.  Liderlik koltuğunu da bırakmayan kırmızı lacivertli takımımız, Malatya Yeşilyurtspor’a deplasmanda 3-1 yenilen grubun şampiyonluk adayı İskenderunspor’a 4 puan fark attı. Düzcespor’un galibiyeti ile biten Elazığ Karakoçanspor maçından sonra statta ve maraton tribünlerinde yine doyumsuz ve renkli kutlamalar vardı.  Kırmızı-şimşekler Taraftar grubu ve tüm seyirciler takımımızı tribünlere çağırarak, hep birlikte hem galibiyeti, hem liderliği kutladı. Haber: Harun Can Şerbetçi