15 Temmuz Darbe girişimi sonrası 04-07 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi ertelendi. 

Türkiye Motosiklet Federasyonu 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nce gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından OHAL ilan edilmesi ve demokrasi şehitlerinden dolayı Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’ni Düzce Valiliği ve Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak ileri bir tarihe ertelendiğini açıklandı. Baja Rallisinin ileri bir tarihte Demokrasi Şehitlerimizin anısına daha görkemli bir şekilde yapılacağı bildirildi. Organizasyon açısından hazırlıklarını tamamladığı, yeni tarihin önümüzdeki haftalarda açıklanacağıı kaydedildi.

 Yine Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi ülkenin dört bir tarafından gelen ve yurtdışından katılacak sporcularla birlikte şehitlerimizin anısına Demokrasi Bayramı olarak Düzce'mizde geniş bir katılımla yapılacağı vurgulandı. Bu nedenle Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi’nin kayıtları 30 Ağustos 2016 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.