Düzce’de meydana gelmesi muhtemel olayların önlenmesi, aranan şahısların yakalanması, suç işleme hazırlığında olan şahıslara karşı güvenlik güçlerinin caydırıcı faaliyetlerinde etkinliğini artırabilmesi amacıyla Düzce Merkez ve tüm İlçelerde Polis ve Jandarma tarafından Huzur Operasyonu gerçekleştirildi…

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli resmi ve sivil ekiplerden oluşan 150 personel, akşam saatlerinde Asayiş Ekipler Amirliğinde toplanarak, denetim yapılacak park ve eğlence mekanlarını belirledi.

Polisler, daha sonra belirlenen yerlere geçerek, burada üst araması ve kimlik kontrolü yapıp, vatandaşların huzurunu bozan kişilere 'Kabahatler Kanunu' kapsamında ceza kesti.

Huzur operasyonunu Jandarma ile sorumluluk bölgesinde eş zamanlı yürütüldü. Jandarma ekipleri kentin giriş ve çıkışları ile çeşitli noktalarında araç kontrolü yaptı.

Düzce Merkezde 4 saat süren operasyonlarda yaklaşık 450 kişini kimlik kontrolü yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 2 kişi gözaltına alındı. 1 ruhsatsız tabancaya el konuldu. Operasyonlarda 131 araçta tek tek arama yapılırken, 21 araca çeşitli maddelerden yaklaşık 10 Bin TL. trafik para cezası kesildi. 2 araç ise trafikten men edildi.

kavşak ve köprüler ile çevre yollarında alkol ve hız denetimi yapıldı. Operasyonda özel eğitimli köpeklerde görev aldı.Saat 21.00 de başlanan operasyon gece saat 00.00’da sıralarında sona erdi. Düzcelilerin huzur ve asayişini sağlamak amacıyla operasyonların devam edeceği bildirildi.