Öncü TV’de Pazartesi akşamı ekranlara gelen “Sportmence” programında Düzcespor – 24Erzincanspor maçının kritiği ve Düzcespor’da göreve yeni başlayan Teknik Sorumlu Mustafa Sarıgül’ün yaptığı kadro tercihi konuşuldu. “Sportmence” programında çarpıcı açıklamalar yapan konuk Fahrettin Yıldırım,  Düzcespor’u çok zor günlerin beklediğini belirterek “Düzcespor’u çok zor zamanlar bekliyor. Takımı hiç tanımayan bir hoca. İyi bir hoca olabilir ama takımı tanımıyor. Kendi öz eleştirimizi yapmamız gerekir” diye konuştu.

“Açık ve kapalı tribünlerin olduğu yere bir Düzcespor mağazası açılmalıdır”

18 Temmuz Stadyumu çevresine Düzcespor mağazası açılması gerektiğini vurgulayan Fahrettin Yıldurım şunları söyledi: “İlk on bir açıklandığında çok şaşırdım. Yeni hocayı ilk maçı için tebrik ediyorum ama eleştirmeden de geçemeyeceğim. Yine çok iyi bir seyirci vardı. Ben yine söylüyorum. Stadyum çevresine bir mağaza kurulmalıdır. Hem açık hem de kapalı tribünün olduğu yere bir Düzcespor mağazası açılmalıdır. Bu kadar seyirciyi bir arada görmek mümkün olmaz. Cumhurbaşkanı’ Düzce’ye gelse ancak bu kadar kalabalık olurdu. Hatta ceza da gelebilir. Bu cezayı seve seve yiyebiliriz. Maç günü muhteşem bir hava muhteşem bir taraftar ve  muhteşem bir basın mensubu arkadaşlar vardı.”

“Biz puanı vermedik, aksine bir puanı söke söke aldık”

Düzecspor’un bir puanı söke söke aldığını söyleyen Yıldırım şunları kaydetti: “İlk on biri görünce çok şaşırdım. Mustafa Hoca 3 hafta bu takımı izledi mi bilmiyorum ama biz Onur diye bir oyuncuyu 3 hafta boyunca seyretmedik.  Ben seyircilere sorsam bu takımın en iyileri kim diye Doğan Kılıç cevabını alırız. Doğan Kılıç’ın yedek bırakılmasındaki amacı anlayamadım. Maçtan önce Onur’un stoperde oynadığını görünce herhâlde oyuncuyu çok iyi tanıyor dedim. Hoca hiç maç oynamamış bir oyuncuyu on bire alarak çok büyük bir risk aldı. Takımın defansta boy eksikliği oluştu. Bu seyirci karşısında galibiyeti kaçırdık. Ama biz puanı vermedik bir puanı söke söke aldık.”

“Eğer ikinci lige çıkarsak bize 25 bin kişilik bir stat gerekli”

İkinci lige çıkıldığında yeni bir stat yapılmasını isteyen Yıldırım şunları dile getirdi: “Ben kalecimiz Furkan’ı bu maçta kurtarıcı olarak gördüm. Ama en büyük sorunu sol bekimiz Oğuzhan’da yaşadık. Çok ağır bir sol bek. Adamını çok kaçırdı. Defansın bütün dengelerini bozduğunu düşünüyorum. Ama baktığımız zaman kötü mücadele etmedik. Goller kaçırdık. Erzincan çok iyi bir takım. Hatalarımızı ve eksikliklerimizi gördük.  Kanatlarımızdaki eksikleri iyi bir rakibe karşı görmüş olduk. Kadromuz kısıtlı bunu bu maçta bir kez daha görmüş olduk. Erzincan maçında stadın dolması ve seyircilerin dışarıda kalması bize şunu gösterdi. Eğer ikinci lige çıkacaksak bize 25 bin kişilik bir stat gerekli.”

“Bundan sonra her maç 6 puan değerinde”

Bundan sonra her maçın 6 puan değerinde olacağını söyleyen Yıldırım şunları ifade etti: “Bazı arkadaşlar beni Adem hoca konusunda eleştirdi ama ben Adem hoca başarısız demedim. Adem hoca başarılı bir hoca. Önü açık bir hoca. Aynı şekilde Oğuzhan içinde sol bekte oynarken ileri çıkamıyor dedik kötü oyunca demedik.  Ben Mustafa hocayı eleştirebilirim bu konuda. Adem hocayı da eleştirmiştik forvet konusunda. Biz burada eleştiri yaparken küçümsemek veya kalp kırmak için eleştiri yapmıyoruz. Bildiğimiz seyrettiğimiz doğruları söylüyoruz. Ben bu maçta Mustafa hocayı çok riskli buldum çıkardığı kadro nedeniyle. Hiç oynamayan Onur ile maça başmak çok riskli bir karardır. Onur’u oynatmak elinde bomba ile gezmek gibi bir şeydir. Biz şampiyonluğa oynayan bir takımsak sonradan oyuna giren oyuncuların takımı ateşlemesi gerekir. Ama bu maçta bunların yetersiz olduğunu gördük. Bundan sonra her maç 6 puan değerinde.”

“Düzcespor’u çok zor zamanlar bekliyor”

Düzcespor’u çok zor zamanlar beklediğini belirten Yıldırım şunları belirtti: “Ben Düzcespor’da hoca değişikliği yapılacağını devre arasından itibaren tahmin ediyordum. En ufak bahanede hocayı göndereceklerini de biliyordum. Hoca hiç maç kaybetmeden gönderildi. Adem hocayı göndermekle hocaya çok büyük bir iyilik yaptılar aslında.  Adem hoca çok iyi bir zamanda ayrıldı ve önü açık. Düzcespor’u çok zor zamanlar bekliyor. Takımı hiç tanımayan bir hoca. İyi bir hoca olabilir ama takımı tanımıyor. Hemen gelmesi ile birlikte hiç maç oynamamış oyuncuyu ilk on bire alarak ne düşündü onu da bilmiyorum. İyi bir takımız ama kendi öz eleştirimizi de yapmalıyız.”

“Bu yanlıştan  dönülmeli ve Nurettin Zafer Stadı yıkılmamalı”

Nurettin Zafer Stadı’nın yıkılma kararını yanlış bulan Yıldırım şunları söyledi: “Ben Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer kendisini futbol oynayan küçük çocuğu veya bir akrabası varsa Nurettin Zafer Stadı’nı yıkmanın gerekçesini anlatsın. Eğer bu sahayı kapatıyorsan her mahalleye bir saha yapacaksın. Bu çocuklar nerede top oynayacak. Sosyal belediyecilik politikasında bu var. Düzce’de zaten yer yok.  Herkesin özel yeri var. Belediye yerleri sata sata yer kalmadı. Siz bu stadı neden yıkıyorsunuz. Burası ticaret yeri mi burada kötü şeyler mi yapılıyor? Çocukların ter kokusu birilerini rahatsız ediyorsa bilemem. Eğer stadı yıkıp millet bahçesi yapacaksanız ilk önce 24 bin kişilik stadı şehrin uzağında bir yerine yapın. Düzcespor tesisleri yapacağız dediniz yapmadınız. Kalıcı konutlarda bulunan büfelerin gelirleri Düzcespor’a verilmelidir.  Düzcespor’un bir gelire ihtiyacı var. Siz Nurettin Zafer Stadı’nı yıkıyorsunuz kendi halı sahalarınızı başkalarına kiraya veriyorsunuz. Stadı Şıralık’a taşıyacaklarmış. Şıralık’a bir saatte bir otobüs var. Bugün maç olsa siz otobüsü bekleseniz maça gidemezsiniz. Düzce Belediyespor’u kapattınız çocuklar ortada kaldı. Nurettin Zafer Stadını yıkmamalısınız. Bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Düzce kimsenin oyuncağı olamaz.”