Türkiye Futbol Federasyonu lig öncesinde takımlara uyarılarda bulundu. 2009-2010 Futbol sezonunda Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1.Ligi, TFF 2.Ligi Ve TFF 3.Ligi'nde yer alan kulüpler , forma sırt numaralarını 1-99 rakamları arasında futbolcu isimlerine göre belirleyecek.

Hangi futbolcunun kaç numaralı formayı giyeceğinin ise müsabakanın başlamasından önce TFF'ye bildirilmesi gerekiyor 2009- 2010 Futbol Sezonu'unda belirlenen numaralar göre futbolcular aynı formayı sezon sonuna kadar giymek zorunda. Kullanılan forma numaraları, sezon boyunca herhangi bir nedenle başka bir futbolcuya, verilemeyecek.

Transfer edilen futbolculara kullanılmayan boş numaralardan birinin verilmesi zorunlu olacak. Oyuncuların formalarındaki sırt numaralarının boyu 25-27 cm arasında olacak ve her bir oyuncu farklı numara giyecek. Formaların arka tarafındaki numaraların altına yazılacak isim harflerinin büyüklüğü 7,5 cm'den büyük olmayacak ve formalara yazılacak olan isimlerde müsabakalardan önce TFF'ye bildirilecek.