Taekwondo Büyükler Türkiye Şampiyonası, 68 ilden bin 559 sporcunun katılımıyla 18-22 Ocak tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor. Çekişmeli karşılaşmalara sahne olan şampiyonaya Düzce Taekwondo Takımı da  5 sporcu ile katıldı.

Şampiyonada rakiplerine şans tanımayan Düzceli taekwondocu 21 yaşındaki Hatice Kolçak Türkiye 3.’lüğü elde ederek büyük bir başarıyla imza attı. Bu sonuçla Koçak,  Milli Takım forması giymeyi hak etti. 

Düzce için büyük gurur

Hakan Şengönül nezaretinde çıktığı ringde, genç sporcu 1. Tur maçını bay geçti. İkinci maçını ise 32- 9 kazandı. Milli sporcu Kolçak 3,4 ve 5. turlarda rakiplerini yenerek yarı finale çıkmayı hak etti. Hatice Kolçak, yarı finalde, Mert Asya Gençlik Spor Kulübü’nden 2019 Dünya Şampiyonu Zeliha Agrıs ile karşılaştı. Bu maçı kaydeden Düzceli sporcu Hatice Kolçak, Taekwondo Büyükler Kategorisi’nde Türkiye 3.’sü oldu ve kürsüye çıkmayı hak etti. 

Ülkemizi temsil edecek

Düzce’ye yüzlerce sporcu arasından Türkiye 3.’lüğü elde etmenin gururunu yaşatan Hatice Kolçak, bu başarılı sonuçla 9. Turkish Open Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’nda Milli Takım kadrosunda yer alarak ülkemizi temsil edecek.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ